Start » Apple, Mac OS X » 10 dåliga saker med Mac

10 dåliga saker med Mac

16 mars 2009 Inga kommentarer
Mac OS logo

Inget operativsystem är perfekt. Jag ansera att Windows, OS X och Linux har fördelar såväl som nackdelar. Just nu använder jag främst OS X och därför intresserade jag mig särskilt för Macworlds artikel om 10 saker som suger med Mac.

Vad är dåligt med Mac?

  1. Ingen programrad– dina öppna program syns inte på panelen. På en Mac används istället en dock innehållandes applikationer. Som följd syns inte programmets alla fönster varken i docken eller på programpanelen.
  2. Ändra storlek på fönster– det kan du bara göra i det nedersta högra hörnet till skillnad från Windows alla hörn.
  3. Montera nätverksdisk– i OS X måste du skriva in nätverksadressen och lösenordet. Dessa uppgifter sparas inte till nästa gång.
  4. Musen är viktig– OS X är svårt att använda utan mus medan arbete i Windows med tangentbordet flyter på.
  5. Omöjligt att klippa ut– det går inte att klippa ut och klistra in en fil eller mapp med hjälp av tangentbordet
  6. Växla mellan fönster– visst funkar det att växla mellan program i OS X med cmd+tab, men: du kan inte växla mellan dokument eller program som har fönstrena stängda (minimerade).
  7. Mighty mouse, inte så mighty– musen har bara en knapp, är okänslig och ligger tydligen dåligt i handen.
  8. Mobile me är för dyrt– visserligen är det snyggt, men det kostar för mycket.
  9. För lite RAM-minne– Innan de nyligen uppdaterade Macdatorerna har max 4GB minne gällt förutom på MBP.
  10. Microsoft Messenger (MSN) for Mac– funkar dåligt.
Jag kan hålla med på vissa punkter, särskilt den som handlar om storleken på fönstrena och program i panelen. Dock så ser jag inte så stora problem i detta då jag använder cmd+tab för att se vilka program jag har öppna (om jag inte kommer ihåg).

När jag arbetar vid datorn använder jag helst mus. Inte för att jag inte kan använda musplattan, men en mus är bekvämare- och det går fortare. Dock har jag inte Mighty Mouse hemma, fast jag har testat den en kort stund.

Jag måste motsätta mig Macworlds fjärde punkt. Jag kan jobba bra vid datorn utan att använda musen. Jag öppnar program, surfar, skapar dokument, sparar, avslutar program osv med mitt tangentbord, precis som jag gjorde i Windows. Detta kanske beror på hur man arbetar.

Visst vore det bra att kunna klippa ut filer, men jag använder som sagt musen vid datorn vilket innebär att jag oftast flyttar filer genom att dra.

Vad tycker ni? Vad är dåligt med Mac?

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................