Start » Apple, Tips » 10 tips för snabbare iTunes i Windows

10 tips för snabbare iTunes i Windows

21 augusti 2010 3 kommentarer

10 tips för snabbare iTunes i Windows

Det finns många anledningar till varför Windows-användare kör iTunes. Kanske har du en iPod eller en iPhone? Eller så kanske du bara gillar programmet?

iTunes fungerar dock bättre på en Mac än på en PC. Jag kör som bekant en äldre Macbook och tycker att iTunes fungerar okej. Den är lite seg i uppstart, men annars rullar det på. Jag har också provat iTunes på en Windows-dator och ville rycka hårstrån från mitt huvud. Men jag gjorde inte det.

För dig som upplever att iTunes är långsamt finns det några tips och tricks att tillta. The How-To Geek har skrivit en artikel om 10 tips för att göra iTunes för Windows snabbare. I artikeln hittar vi bland andra följande tips:

 • Avaktivera tjänster som du inte använder
 • Ta bort smarta spellistor
 • Avaktivera Genius
 • Avaktivera Cover Flow
 • Ta bort dubletter
Flera tips handlar om att avaktivera tjänster, vilket inte passar för alla användare. Men för många finns det nog flera funktioner som inte används och utan problem kan stängas av för att snabba upp iTunes.
Andra bloggar om , , (Intressant?)

3 kommentarer »

 • Tweets that mention 10 tips för snabbare iTunes i Windows -- Topsy.com skrev:

  […] This post was mentioned on Twitter by Maria Sjögren, tobbe. tobbe said: 10 tips för snabbare iTunes i Windows http://is.gd/euyhv […]

 • Ulrika skrev:

  Superbra tips! Men det är en sista sak jag undrar över. HUr tar man bort alla dubletterna snabbt? Finns massa bra åprogram för det för mac.. Men jag har Itunes för PC. Vet du ngt bra sätt/program/plugin för Itunes som finns för detta syfte?

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Ulrika, i iTunes kan du välja ”visa dubletter” i Arkiv-menyn. Håller du in shift när du klickar så kan du visa exakta dubletter. Men var försiktig, iTunes visar två låtar med samma namn som dubletter, även om det är två olika versioner (med olika längd, album osv).

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................