Start » Google, Webbapps » 10 verktyg som boostar GTalk

10 verktyg som boostar GTalk

6 september 2008 Inga kommentarer

Instant messing är ett bra sätt att hålla kontakten med familj och vänner. Det är också ett bra verktyg för arbete och studier med chatt, ljud- och videochatt, konversationsloggar, snabba svar (förhoppnignsvis), filöverföring med mera. Jag skulle anta att majoriteten använder Windows Live Messenger men eftersom många använder också Googles GTalk.

Mashable har skrivit om 10 add-ons som ökar GTalk-upplevelsen. Det finns en del intressanta idéer i listan. Läs vidare:

Extended Talk är en gratis extension för GTalk. Du kan byta teckensnitt, göra fönster transparenta, använda smiles, filöverföring, skapa textfilter med mera.

Google Talk Shell är ytterligare en extension för GTalk som låter dig lägga till olika avatars växlandes på en tidsbestämd intervall. Du kan automatiskt dölja GTalk eller låta det vara överst. Om du vill köra olika användare kan du det också. Chattar du när du inte borde så finns det en programmerad tangent för att snabbt dölja GTalk (anti-boss hotkey).

Translation bots med uppgiften att hjälpa dig översätta ord och meningar. Dessa bots agerar som kontakter. Du skickar ett meddelande till en bot som översätter ditt meddelande. Det finns 50 bots. När det gäller svenska finns eng-sv och sv-eng. För att lägga till en bot skriver du dess emailadress, t ex sv2en@bot.talk.google.com.

Transliteration bots som översätter engelska meningar till exempelvis Hindi, Tamil och Telugu. Samma princip som med translation bots gäller vid tilläggande av ny bot.

Chatback badge används för att chatta med de som inte använder GTalk. Badgen kan du sätta på din blog och din onlinestatus visas ihop med en ”chat with me”-bubbla. Du kan ändra utseendet på badgen om du vill.

GTalk Sidebar låter dig chatta när du använder Firefox. Chattlistan lägger sig i sidofältet, varje chattfönster öppnas i en egen flik och du slipper byta fönster när du surfar. Det går dock att ha ett vanligt chattfönster. Ett alternativ till GTalk sidebar är att bokmärka Googles GTalk Gadget och öppna det automatiskt i sidofältet (när du skriver in bokmärksinformationen (egenskaper) finns en liten ruta nertill ”öppna bokmärket i sidofältet”). GTalk Profile är en onlinetjänst som kan användas när du vill hitta GTalk-användare från hela världen. Välj ett ställe på kartan för att hitta användare. Det finns även en sökruta. Ping.fm uppdaterar din status på 21 communities så som Facebook, Jaiku, Twitter, Plurk, Friendfeed m fl. Lägg till Ping.fm som en kontakt i GTalk och skriva din statusuppdatering som ett meddelande. Du måste öppna ett konto hos Ping.fm för att lägga till dina profiler. GTalk to VOIP erbjuder dig en rad VOIP-tjänster som fungerar i din IM-klient (GTalk, Microsoft Live Messenger och Yahoo). Du kan ta emot samtal från mobiltelefoner och fasta telefoner och ringa till SIP-telefoner. För att ringa till mobiler och fasta nummer måste gå via ett en operatör som är skild från GTalk.

Inezha förvandlar GTalk till en rss-läsare. Skicka feed-url:en till Inezhas bot så fixar det sig. Du kan också gå in på ditt konto på Inezhas webbsida och ange feed-url:en. Det finns även bookmarklets för Firefox och IE så processen går snabbare.

Orginalartikeln läses hos Mashable.

Intressant?

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................