Start » Internet » De 20 länderna med flest internetanvändare

De 20 länderna med flest internetanvändare

10 augusti 2010 1 kommentar

De 20 länderna med flest internetanvändare

Vi svenskar är uppkopplade. De flesta kan få bredband i sina bostäder. 3G-nätet är relativt väl utbyggt. Men hur uppkopplade är vi egentligen? Och hur uppkopplade är människor utanför Sveriges gränser?

Royal Pingdom har skrivit en intressant artikel om just detta och har presenterat en lista över de 20 länderna med flest internetanvändare. Lite senare presenteras även ett diagram på internetanvändare i relation till invånare. Artikeln använder data från Internet World Stats.

Det finns 32 länder som har fler än 10 miljoner internetanvändare.

Fem av länderna på listan ligger i Europa, sju i Asien. De 20 länderna är följande:

1. Kina 2. USA 3. Japan 4. Indien 5. Brasilien 6. Tyskland 7. Ryssland 8. Storbritannien 9. Frankrike 10. Nigeria 11. Sydkorea 12. Turkiet 13. Iran 14. Italien 15. Indonesien 16. Filippinerna 17. Spanien 18. Mexico 19. Kanada 20. Vietnam

Ju fler invånare ett land har, desto fler internetanvändare borde det finnas, med undantag av de rika, stora länderna. Jag tittade på de 20 befolkningsrikaste länderna (enligt Wikipedia) för att se om samma länder fanns på listan över de 20 länderna med flest internetanvändare.

De länder som inte finns med på Royal Pingdoms lista, men som däremot är med på de 20 befolkningsrikaste länderna är Pakistan, Bangladesh, Egypten, Etiopien, Kongo-Kinshasa och Thailand (grupp 1). Bara 6 av 20 länder. Jag började kika på listan över länder efter BNP. De sex länderna ovan är mer eller mindre fattiga, men det finns ännu fattigare länder på Royal Pingdoms lista, t ex Nigeria, Kina, Indien, Indonesien och Filippinerna (grupp 2), beroende på vilka länder man jämför. Värt att nämnas är att grupp 1 är några av världens mest befolkningsrika länder, men det är också grupp 2 (dock är de lite färre).

Därför stämmer inte teorin att fattiga länder med låg befolkning inte platsar listan.

Något vi heller inte ser är små, rika länder som Sverige. Jag blev faktiskt förvånad över listan, men förvåningen lade sig lite när jag insåg att listan faktiskt inte uttrycker internetaktivitet i procent eller liknande. Om man skulle kika på internetanvändare i relation till antalet invånare tror jag att resultaten skulle se lite mer annorlunda ut.

Vad tror du?

Andra bloggar om , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • HP skrev:

    Jag håller med dig i ditt antagande att om man tittar på datortätthet – användandet och surfandet i relation till befolkningen i procent så kommer det att se annorlunda ut.
    Vad jag skulle vilja luska lite i är hur ålderskurvan ut för dem som använder datorer. Jag misstänker nämligen att vi i Sverige och kanske även i våra skandinaviska grannländer har fler äldre personer som förtjust hoppar runt i cybern. Vet du något om detta?

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................