Start » Allmänt » 3 sätt att lyssna på musik gratis

3 sätt att lyssna på musik gratis

16 juni 2008 1 kommentar

Är du ute efter gratis musik men tycker att vanliga webbradios är tråkiga? Kanske last.fm och iLike inte räcker? Det finns sätt att lyssna på musik, gratis. Här går jag igenom några stycken:Deezer är en webbradio som erbjuder massor av musik gratis från diverse artister och grupper. Det är hela låtar som gäller och ljudkvalitén är bra. Det är lätt att komma igång: Gå in på www.deezer.com, sök på låten eller artisten du önskar lyssna på, välj låt i resultatslistan och musiken börjar spelas. Det finns även färdiga radiostationer: pop, rock, hårdrock, metal, eurodance, jazz, reggae/ska, r&b, hip hop- det mesta! Du har kontroll på musiken i Deezer player till höger. Du kan även ladda upp din egen musik. Det går bra att lyssna på musik utan att registrera sig, men för att kunna utnyttja resurserna till max (playlists etc) är det bäst att skapa ett konto.

Smart radio-funktionen är användbar- den låter dig lyssna på låtar du kanske kan tycka om, och gillar du inte låten- då slänger du bort den och den smarta radion kommer ihåg dina val.

Plus: Det stora antalet låtar att välja mellan. Att låtarna är i full version. Snygg design och lätt att använda. Playlists och smart radio.
Minus: alla låtar i sökresultaten finns inte tillgängliga för lyssning, irriterande.

Musicovery är en riktigt häftig tjänst som sticker ut bland konkurrenterna. Den tillåter dig att välja genre, årtal på en tidslinje, humör och tempo. Det ploppar upp en musiklista i form av en mindmap där varje bubbla är sammankopplad med andra bubblor med liknande musilstil. Med gratiskonto kan du markera de låtarna du gilla och förbjuda de du inte gillar, det finns reklam och kvalitén är låg (jag tyckerinte den är så dålig. Dock lyssnar jag oftast i mina laptophögtalare). Med premiumkonto kan du markera favoritlåtar, förbjuda låtar, komma åt dina favoritlåtar, det finns ingen reklam och ljudkvalitén är hög. Kostar $4/månad.

Plus: Cool spellista, bra valmöjligheter för att förfina sökningen
Minus: Ganska tunn musikkatalog

Seeqpod är en sökmotor för musik. Den innehåller inte själv någon musik utan fungerar som en spelar för länkad musik. Här är det ingen häftig design utan en enkel sida med en sökfält, och nedan ett par flikar. Efter ett sökning som du kan förfina med ljud och video dyker resultaten upp. Klicka på den låten du vill ha och den dyker upp i spellistan till höger, som är uppdelad i två flikar: en för ljud, en för video. I sökresultaten finns en flik som heter ”discoveries” där man får tips på andra låtar och inköpsställen. Kan vara bra om man inte kommer ihåg en låttitel av en viss grupp. Vid en registrering kan man skapa och spara playlists.
En användbar funktion är klicka på ”options” på varje resultat och det kommer upp den del valmöjligheter: MySpace, Wikipedia, låttexter, köpa låten osv.

Plus: Det är enkelt att komma igång, utbudet är stort och innefattar även videos. Bra ljudkvalité på mp3:orna.
Minus: Ibland är ljudkvalitén inte den bästa, på exempelvis videos. Vid vissa tillfällen funkar inte länkarna.

Mer gratis musik:
MP3.com

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................