Start » Google » 6 av Googles bästa specialsökningar

6 av Googles bästa specialsökningar

5 februari 2009 7 kommentarer

Google är världens mest omtalade sökmotor och är mycket populär. Jag tycker att Google lever upp till sitt rykte. Med Googles sökfält i webbläsaren som nås med hjälp av ctrl+K (Mac: cmd+K) blir livet så mycket lättare. För att inte tala om Googles övriga tjänster. Men det ska vi inte prata om idag.

Idag ska jag gå igenom Googles enligt mig bästa sökfunktioner. Håll till godo!

1. Sportintresserad?

Vill du hålla koll på hur fotbollslagen ligger till? Resultat och senast spelade matcher? Skriv in lagets namn i sökfältet och klicka enter.

2. Valuta och grader

Vill du snabbt konvertera en valuta till en annan? Skriv då in exempelvis: 100 SEK in baht eller 100 SEK in USD. För att få reda på hur många Celsiusgrader 130 Fahreheit är så skriver vi följande: 130 F in C. Detta funkar även med matematik (tack Peter), megabyte, terabyte osv.

3. Hitta resultat på en särskild sajt

Vill du veta vad Scary Mary skrivit om Firefox? Sök då: firefox site:scarymary.se

4. Väder

För att snabbt ta reda på väder på en särskild plats använder du dig av följande mycket komplicerade söksträng: väder new york. Tyvärr är sifforna inte alltid korrekta.

5. Tid

Detta knep fungerar bara på engelska Google. Om du vill veta vad klockan är i en viss stad, skriv då in: time bangkok.

6. Definitioner

Vet du inte vad shamanism är? Använd dig då av define:shamanism. Denna funktion kan vara användbar men är ibland överflödig då du vid en vanlig googling ser sökresultatens första rader.

Givetvis finns det fler knep, men dessa är de jag använder flitigast. Det intressanta med Googles sökmotor är att du kan använda dig av nyckelord och göra sökningar som inte är dokumenterade av Google.

Vilken är din favorit?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

7 kommentarer »

 • Peter skrev:

  Mina favoriter är helt klart valuta och enhets -konvertering och att den klarar matteskit.

  Peters senaste inlägg:Kurser hit och dit

 • Scary Mary (author) skrev:

  Ja, det är perfekt! Glömde faktiskt skriva det eftersom jag använder Spotlight som min snabba miniräknare… Uppdaterar inlägget.

 • Ilias Bennani skrev:

  Jag gillar valutaomvandlaren. Visst, jag får säkert bättre (läs: mer aktuella) värden hos forex.se men jag nöjer mig med växelkurserna på ett ungefär.

  (ha, du kunde inte hålla dig ler ödmjukt)

  Ilias Bennanis senaste inlägg:Spela SuperMario Bros i mobilen

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Ilias Bennani: Jag kan visst hålla mig! Jag var tvungen att skriva det där ”varva-ner”-inlägget eftersom jag inte klarar av att känna bloggpressen när jag måste plugga. Jag hatar att plugga och älskar att blogga. Du förstår nog hur den senaste tiden har sett ut :)

 • Ilias Bennani skrev:

  Jodå, jag fattar mycket väl. :-) Men ta det lugnt och se till att överleva bara. :-)

  Ilias Bennanis senaste inlägg:Spela SuperMario Bros i mobilen

 • mikaelf skrev:

  define: och valutaomväxlaren!

  mikaelfs senaste inlägg:Amerikansk TV

 • De senaste artiklarna på scarymary.se - Scary Marys blogg skrev:

  […] 6 av Googles bästa specialsökningar Bloggyräknare- hur många följeslagare har du på Bloggy? Multiple inboxes i Gmail Installera OS X på din netbook LG Arena- ny pekskärmsmobil på väg 5 skäl till att börja mikroblogga [lästips] 10 tips för Vista-användare 20 anledningar till varför Nokia 5800 XpressMusic är bättre än iPhone Sony Idou har 12 megapixelkamera Skype ska integreras i Nokiatelefoner- N97 först ut Telenor börjar sälja iPhone 3G Här köper du Nokia 5800 XpressMusic billigast […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................