Start » Windows » 6 tips för Windows 7

6 tips för Windows 7

14 januari 2009 1 kommentar

Som bekant har Windows 7 beta släppts. Det är säkert en del av er som har laddat ner och testat. Du har kanske inte hunnit kika så mycket på det nya operativsystemet? Kanske detta inlägg kan vara något för dig. Följer gör 6 tips för Windows 7.

  1. Taskbar Windows 7 innehåller en taskbar som i sin tur innehåller några ikoner. Om du inte tycker om storleken kan du ändra den. Högerklicka på taskbaren (på en tom fläck), välj ”properties” och klicka på ”use small icons”.

  2. Jumplist Jumplist är en av de nya funktionerna i Windows 7. Testa att högerklicka på en av ikonerna så får du upp en rad alternativ till programmet i fråga.

  3. Windows på två skärmar Om du använder två skärmar, tryck ”WIN+P” så kan du förstora, duplicera eller flytta ditt skrivbord på den andra skärmen.

  4. Få tyst på UAC Om du håller på att bli galen på alla ”bip” varje gång User Account Control aktiveras: Öppna startmenyn, skriv ”UAC” i sökrutan och klicka på ”Change user account control settings”. Flytta ”slidern” till ”never notify”.

  5. Ta bort program från taskbar Som standard finns Internet Explorer, Windows Explorer och Windows Media Player i taskbaren. För att ta bort dem, högerklicka på programmet som du vill eliminera och välj ”unpin this program from taskbar”. För att lägga till program i taskbaren: starta programmet i fråga, högerklicka och välj ”pin this program to taskbar”

  6. Mindre ögongodis Om Windows 7 startas med Aero och du känner att din dator inte riktigt pallar, kan du byta genom att högerklicka på skrivbordet, klicka på ”personalize” och välja något annat tema.

Via| Pctipsbox

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................