Start » Okategoriserade » 7 sätt att få din mamma att använda Twitter

7 sätt att få din mamma att använda Twitter

3 augusti 2008 1 kommentar

Du använder men har få irl-vänner som gör detsamma. Du vill att folk från ditt nedkopplade liv ska börja tweeta. Här får du 7 tips på hur du kan få din mamma att börja använda Twitter. Tipsen kommer från Mashable och de är lite redigerade av mig.

1. Hitta några värdefulla personer för de att följa
Ofta hittar du intressanta människor att följa som skriver om saker som intresserar dig. Är du intresserad av exempelvis finns det en uppsjö av användare på Twitter som rapporterar om just detta.

Mammor brukar tycka om att prata med andra mammor, så varför inte gräva fram några Twitter-mammor?

Annars kanske politiker kan locka? Barack Obama, Hillary Clinton med flera har egna Twitter-kanaler medan svenska politiker lyser med sin frånvaro. Om Twitter-trenden håller i sig kanske vi dock ser en ökning med svenska politiker på Twitter vid valet 2010.

Detta är bara exempel, kontentan är att det gäller att hitta användare som intresserar din mamma.

2. Fixa ett skrivbordsprogram eller ett program för mobiltelefonen
det viktigt att skaffa ett program som tillåter en enkel användning och uppdatering av Twitter. Blir arbetet för svårt och krångligt lägger hon antagligen av. Program som låter dit posta till TwittDu använder Twitter men har få irl-vänner som gör detsamma. Du vill att folk från ditt nedkopplade liv ska börja tweeta. Här får du 7 tips på hur du kan få din mamma att börja använda Twitter.Det är jobbigt att använda Twitter via hemsida och därför är det viktigt att skaffa ett program som tillåter en enkel användning och uppdatering av Twitter. Blir arbetet för svårt och krångligt lägger hon antagligen av. Program som låter dit posta till TWeb 2.0witter hittar du här eller här.

3. Svara på deras tweets
Tydligen är Twitter tråkigt om ingen svarar. Det ska känna som instant messaging. Viktigt är alltså att få svar på inläggen och skaffa Twitter-vänner. När hon väl fått lite vänner kommer hon inte vara så beroende av dina svar.

4. Introducera Twitter-språket
Tweet- meddelande på högst 140 tecken som skickas via Twitter.
@- denna symbol används om du vill svara på ett Twitter-meddelande. Skriv då @ före Twitters användarnamn. Detta svar kommer också visas för personen du svarat på.
Fail whale- symbolen för när Twitter är nere.
DM- direct message, ett privat meddelande mellan två användare
Twitterverse- Twitters användares universum

5. Bjud in henne till en social media-händelse
När din mamma har fått irl-vänner kommer det vara ännu lättare att chatta med de nya vännerna.

6. Påminn henne hur Twitter är bra för arbete
Det gäller bara att hitta ett lämpligt användningsområde. Det kan vara bra för lärare som vill meddela om läxan, för ett företag vars anställda vill uppdatera varandra om det senaste
projektet eller varför inte för journalister som snabbt vill rapportera nyheter?

7. Ge inte upp
Det kan ta lite tid att vänja sig, att nischa sig och lära sig begränsa inläggen till 140 tecken. Men när detta är gjort, då kan det vara riktigt roligt och användbart.

Jag skulle nog aldrig kunna få min mamma att börja använda Twitter. Jag ska introducera internetbanken, email och möjligtvis messenger. Där slutar det. Tipsen är också väldigt intriktade på amerikaner då få kända svenskar utnyttjar Twitter för att marknadsföra sig och sprida ut sina budskap.

Via| Mashable

Intressant?

1 kommentar »

  • John Capriconne skrev:

    Kul inlägg. Min mamma nappar nog inte ändå… kan alltid försöka. ;)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................