Start » iPhone » Anledningar till att undvika iPhone

Anledningar till att undvika iPhone

14 juli 2008 4 kommentarer

Den 11 juli, i fredags, släpptes den efterlängtade och omtalade manicken från , . Det har skrivits väldigt mycket om just denna telefonen i , även jag har skrivit om den. iPhone är onekligen snygg. Men vilka nackdelar finns?

Free Software Foundation har listat 5 anledningar att undvika iPhone. 1. iPhone blockerar gratis mjukvara. Utvecklarna måste betala en avgift till Apple som i sin tur bestämmar var iPhones innehåll. 2. iPhone stödjer DRM-teknologin (Digital Restrictions Management) 3. iPhone visar var du befinner dig och innehar sätt för andra att finna dig utan din vetskap. 4. Du kan inte spela patent- och DRM-fria format som Ogg Vorbis och Theora. 5. Det finns bättre alternativ till iPhone när det gäller din frihet till att inte bli spionerad, spela vilka format du vill och använda fri mjukvara.

PC World har istället listat 10 saker som iPhone 3G fortfarande saknar (via TKJ), och det är inga superfunktioner utan funktioner som många mobiltelefoner har idag.

iPhone 3G saknar bland annat möjligheten att skicka MMS, att lyssna på musik via Bluetooth headset, markera, kopiera och klistra in (detta kan vara väldigt irriterande för dig som exempelvis bloggar eller vill maila länkar). Med en 2 megapixelskamera blir det inga superbilder och du kan heller inte filma med iPhone.

Jailbreakar du din iPhone kan du dock komma åt icke officiella funktioner som exempelvis MMS och videoinspelning.

Läs mer om iPhone: 22 länkar för att ladda ner bakgrunder till iPhone Gör egna teman till iPhone iPhone kommer säljas av 3 Italia i september- prissäkningar utlovas! Priser fastställda för iPhone i Italien Nya rykten om iPhone 3G: kostar mer än $199 upplåst? iPhone 3G släpps snart i Sverige!

—————————– Intressant?

4 kommentarer »

 • Hasse skrev:

  Hur orkar dom?<br/>En stunden skriks det ”freedom” och nästa ”du får inte”.<br/>Fattigt…<br/>Men dom gör säkert mycket bra oxå.

 • scarymary skrev:

  Klart de gör bra saker, med tanke på framgången. Men det är lite ”frihet inom vissa gränser”.

 • Lou skrev:

  Jag jailbreakade min med Liberty och har installerat allt jag ville ha gratis. Funkar hur bra som helst.

 • Jonas skrev:

  Det roliga är att det kommer att sitta folk som använder Windows och tycker att Windows Media är det bästa som finns och gnälla och citera den där rapporten från FSF.. ;)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................