Start » Programtips » Dela filer riktigt snabbt med CloudApp

Dela filer riktigt snabbt med CloudApp

8 juni 2011 2 kommentarer

CloudApp: Dela länkar, bilder, dokument och andra filer Jag älskar små användbara program, så idag tänkte jag tipsa om ett av dem: CloudApp. Den lilla applikationen lägger sig efter installation i menyraden. För att appen ska fungera måste du skapa ett konto. Det är gratis och går snabbt.

CloudApp: Dela länkar, bilder, dokument och andra filer

När du nu vill dela något, ett dokument, en bild, en länk eller vad det nu kan vara, drar du bara objektet ovanpå molnet och släpper. Snart kommer du höra ett pling (har du Growl installerat får du ett meddelande). Det betyder att en länk till objektet finns tillgänglig så det är bara att klistra in den någonstans.

I inställningarna kan du välja att automatiskt ladda upp alla skärmavbilder (screenshots) du tar. En annan smart funktion är Raindrops. Med Raindrops (plugins) kan du välja att ladda upp filer direkt från Finder, eller korta en länk från Chrome/Safari/Firefox, projekt i Photoshop, bilder från iPhoto och låtar från iTunes. Markera en fil i Finder eller en webbsida och tryck in snabbkommandot som är CTRL+ALT+R (du kan ändra det om du vill). Objektet laddas upp och du kan dela det med andra.

CloudApp: Dela länkar, bilder, dokument och andra filer

I listan som ploppar ut om du klickar på molnet kan du snabbt:

  • Gå till ett visst objekt genom att klicka på det.
  • Kopiera en länk till ett objekt genom att markera det, hålla in CMD och klicka.
  • Göra ett objekt offentligt/privat genom att markera det, hålla in ALT och klicka.
  • Ta bort ett objekt genom att markera det, hålla in CMD+ALT och klicka.
CloudApp är ett smart verktyg om du ofta delar t ex dokument, bilder eller länkar. Dra objektet till molnet, vänta någon sekund och klistra in på Twitter, Facebook, e-postmeddelandet eller var du nu delar med dig av dina grejer. Snabbt, smidigt och enkelt!

Gratisversionen innehåller några begränsningar:

  • Ladda upp max 10 filer per dag
  • Filen får vara högst 25MB.
  • Dela länkar med din domän.

CloudApp (App Store-länk) är gratis och finns i Mac App Store. Det finns också en premiumversion: CloudApp Pro. Med den får du ladda upp ett obegränsat antal filer per dag, upp till 250MB stora/fil och använda din egen domän för länkar. Kalaset kostar $45 för ett år, $25 för 6 månader, $15 för 3 månader eller $5 för 1 månad.

Mer information hittar du hos CloudApp.

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................