Start » Musik » Deezer lanserar desktop- och mobilapplikation [lyssna offline]

Deezer lanserar desktop- och mobilapplikation [lyssna offline]

6 november 2009 Inga kommentarer

deezer musiktjänst streaming laglig musik

Att vi börjat lyssna på musik på ett annat sätt med Spotify är säkert ingen nyhet. En del har slutat ladda hem musik olagligt medan andra har slutat att betala för nedladdningar. Spotify hänger med oss överallt- så länge vi betalar. Vi kan lyssna offline i skogen utan mottagning eller på flyget, både med datorn och med vissa mobiler.

Spotify har fått väldigt mycket mediautrymme detta år. Att Spotify är en svensk tjänst har nog bidragit till detta. Dock finns det fler onlinetjänster för att (gratis) streama musik. Deezer är en av dem. Den ”vanliga” onlineversionen av Deezer är och förblir gratis, men i övrigt gör Deezer en Spotify och lanserar två betaltjänster:

  • Deezer HQ för €4.99 som ger bättre ljudkvalitet (upp till 320kb/s) och ingen reklam
  • Deezer Premium för €9.99 som utöver att vara reklamfri och ha bättre ljudkvalité även erbjuder en skrivbordsapplikation, Deezer Desktop (för Windows/OS X (Mac)), samt en mobilapplikation.
Skrivbords- och mobilapplikationerna ger dig musik även när du befinner dig offline– precis som Spotify. Deezer Mobile finns för:
  • iPod touch, iPhone 3G/3GS
  • BlackBerry Storm 9500/9530, BlacBerry Bold 9000 samt BlackBerry Curve 8520/8900
  • HTC Magic G2, HTC Dream G1, HTC Hero
  • Samsung Galaxy i7500
Deezer har just nu ett erbjudande då du får testa Deezer Premium gratis i en vecka. Perfekt för dig som är intresserad av Deezer men inte vet om det tillfredsställer dina behov.

Techcrunch har redan testat skrivbordsapplikationen som enligt dem innehåller några buggar. iPhone-versionen fungerar däremot väldigt bra.

Deezer har enligt Techcrunch en musikkatalog på 4.5 miljoner låtar.

Nu återstår det att se hur väl dessa tjänster kommer klara sig. Jag kör Spotify och betalar 99 kr i månaden, vilket jag tycker är helt överkomligt. Deezer kan ju vara ett alternativ för de länder där Spotify ännu inte finns. Till skillnad från Spotify finns Metallica i Deezer. Jag hoppas verkligen att folk inser fördelarna med dessa tjänster så att de inte misslyckas. Jag bryr mig inte om att ha låtar på min hårddisk när jag har Spotify offline. Den enda gången jag kanske skulle behöva dem är på min iPod nano som jag dock använder väldigt sällan. Jag föredrar att betala 99 kr i månaden, vara laglig och ha mer plats på min hårddisk.

Vad tror du om dess musiktjänsters framtid?

Andra bloggar om , , , , , , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................