Start » iPhone » Det går bra nu, iPhone 4

Det går bra nu, iPhone 4

16 oktober 2010 3 kommentarer

Telia- den bästa operatören?

För varje iPhone som släpps växer framgången för Apple. It24 rapporterar att iPhone 4 toppar Telias försäljningslistor under september. Dels leder den listan över de bäst säljande smarta telefonerna och listan över operativsystem.

Även 5itopp.nu meddelar iPhone 4 säljer bäst i Sverige. Däremot tog det några månader för iPhone att knipa förstaplatsen. Under sommaren ledde istället mobiler från HTC och Sony Ericsson listan. Apple hade då, som vanligt, svårt att leverera tillräckligt många iPhones. Efterfrågan var ”för stor” och utbudet för litet.

Apple har verkligen lyckats med att skapa riktigt bra och snygga telefoner som ingen (ännu) riktigt har kunnat konkurrera med. Det ska bli intressant att se hur de smarta telefonerna med Windows Phone 7 kommer stå sig i förhållande till iPhone men också Android-telefonerna.

Apple iPhone 4

Om jag får gissa tror jag att det bara kommer gå bättre och bättre för Apple och deras iPhone. Jag ser iPhones överallt, ”alla” har den- tonåringar, yngre vuxna, äldre vuxna… Jag känner till och med några stycken som köpt den men inte kan/vågar använda den. Det som skulle kunna bryta trenden är om någon annan utvecklar en ”killer-funktion” som vi bara måste ha, och som är värd att offra iOS för.

Vidare tror jag att Windows Phone 7 kommer köpas av företag och affärsmän/kvinnor. Android tror jag kommer växa stadigt, mycket tack vare att det finns så många modeller och tillverkare som använder Android.

Vad tror du? Kommer iPhone alltid att ligga etta?

Via| Aftonbladet

3 kommentarer »

 • Fredrik skrev:

  Nej, iphone kommer inte ligga etta länge till. I Usa så är Android betydligt mer populärt. iPhone är lite ”ute” där nu. Här i Sverige så är tydligen folk inte lika teknikintresserade. Det enda som iPhone kan göra bra är alla appar. Det finns många appar till iPhone, men det finns över 100.00 till Android också. Och med Android så kan man verkligen göra telefonen sin. Man kan ändra utseende hur man vill på hemskärmarna, finns inga begränsningar. Trött på hur det inbyggda temat ser ut, ladda ner ett nytt från market. Sugen på en ny webbläsare? Finns dussintals på market. Sugen på en ny musikspelare som klarar av FLAC och andra lossless-format? Finns på market.

  Kort sagt:Android=Framtiden. iPhone=Säljer bäst 2010 i Sverige, 2011 dominerar Android totalt.

 • Martin skrev:

  Jag bor i New York här ser man mest iPhones. Android är populära också men det känns mest som folk köper de på grund av att de är billigare. När iPhone avslutar sitt avtal med AT&T kommer det blir rusch igen.

  Android känns inte alls bra, att släppa in program som inte ens är kontrollerade känns inte säkert. För någon vecka sedan kom det en android app som är väldigt enkel att installera på andras telefoner, det syns inte att den är igång och det applikationen gör är att spionera på allt du gör och skicka rapporter. Kan endast avinstalleras genom att man skickar ett SMS med hemlig kod.

 • Johan skrev:

  Det finns inget som är särskilt bra i att ligga ”etta” vad gäller antalet sålda mobiler. Det är inte många som skulle säga att Fiat är ”bättre” än en Ferrari, bara för att det säljs fler. Givetvis, och bortom all tvekan, kommer iPhone inte att ligga i försäljningstopp globalt.

  Delvis är den för dyr, vilket gör att färre får tag i den även om det är många, och delvis så har Android en bredare bas. De flesta som köper en Xperia har förmodligen mycket liten koll på vad Android är; de köper nämligen inte en Android utan en Sony Ericsson. Android följer med på köpet vare sig man vill eller vet det eller inte. Och det är det som gör att Android (likväl som Symbian) har och kommer att fortsätta ha högre försäljningssiffror. Det betyder inte att de är mer ”populära” om man syftar på begär snarare än behov. Folk köper Android för att de vill ha en telefon. Folk köper iPhone för att de vill ha en iPhone.

  Android är inte mer framtiden för mobiler än Volkswagen var för bilar. Det är bara ännu en plattform. Nyckeln ligger i det ”Fredrik” själv skriver, men förmodligen inte inser – de allra flesta är INTE så teknikintresserade. Visst vill man ha en snygg, trendig mobil. Visst vill man ha en smartphone. Men man vill inte behöva läsa igenom hundra forum, ladda ner fjorton trojaner, och köpa ett gäng appar som alla är dyrare och sämre än apparna hos iOS, bara för att ha en hyfsat fungerande telefon. Att man sedan säljer massor av enheter till folk som inte ens bryr sig, ja, det är ungefär som att skryta med att man säljer böcker till folk som inte vill eller kan läsa. Jag ställer mig frågan – vad är det som är så bra med det, förutom att någon tjänar pengar på det?

  Visst generaliserar jag, men det är också poängen. Vad en enskild användare tycker och tänker är förhållandevis irrelevant. Det är den aggregerade, kollektiva bedömningen som är intressant. Den som kan och vill kan enkelt göra samma experiment som jag gjort upprepade gånger i arbetet. Samla och fråga en grupp människor (utan gemensam nämnare) och fråga om de vad iPhone är. Fråga sedan om de vet vad Android är. Fråga sedan vilken de föredrar.

  /Johan, som just sålt sin fjärde Androidmobil i ordningen och köpt en iPhone igen.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................