Start » Facebook » Facebook: Applikationer specificerar vilken information de behöver

Facebook: Applikationer specificerar vilken information de behöver

13 juli 2010 Inga kommentarer

Facebook under de senaste åren hamnat i blåsvädret vid ett flertal tillfällen. Det stora temat är den personliga integriteten och personlig information. Vad delar Facebook med sig av och vad som är synligt för alla är några av de frågor som har avhandlats. Nu har Facebook försökt öka transparensen gällande vad applikationer får reda om dig.

En applikation kan alltid komma åt din offentliga information som namn, profilbild och kön. Nyheten består i att applikationen måste specificera vilka delar av din profil den vill ha åtkomst till. Det innebär att du ser vad applikationen kommer få tillgång till, innan du accepterar.

Applikationer på Facebook specificerar vilken info de behöver

När du inte längre använder en applikation kan du ta bort den under applikationsinställningar. Du kan också välja vilken information om dig som ska vara tillgänglig för applikationer som dina vänner använder. Det gör du genom att gå till sekretessinställningar och sedan ”applikationer och webbplatser”.

Via| Facebook-bloggen

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................