Start » Facebook » Facebook börjar med ansiktsigenkänning

Facebook börjar med ansiktsigenkänning

5 juli 2010 3 kommentarer

Facebook arbetar just nu på en ny form av taggning- automatisk ansiktsigenkänning. Vi är bekanta med detta från bl a Picasa och iPhoto.

Facebook-bloggen meddelar man att vi kommer kunna tagga folk på detta sätt direkt från olika sidor av Facebook. Med detta avses troligen att vi inte bara behöver besöka fotosidorna för att tagga våra foton. Det kommer få snabbare att tagga eftersom användaren slipper markera ansiktet. Istället räcker det med att skriva namnet på personen i fotot.

Denna funktion testas just nu för en utvald grupp.

En fördel med denna teknologi skulle vara att man, som Read Write Web skriver, slipper namn som ploppar upp mellan personer.

Picasa ”lär sig” ganska snabbt vem ett ansikte tilhör, och jag kan tänka mig att Facebook så småningom kommer introducera den funktionen också. Och frågan är vad som händer med ”the privacy issues” då. Vill vi automatiskt ,när någon laddar upp en bild, bli taggade? Kommer vi kunna ta bort dessa taggar? Hur kommer de kunna användas av personer utanför våra nätverk? Nåväl, detta är bara spekulationer, men jag tror att Facebook och den personliga integriteten kommer få ännu större utrymme i media i framtiden.

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................