Start » Facebook » Facebook: 3 förändringar [profilbilder]

Facebook: 3 förändringar [profilbilder]

29 juni 2010 1 kommentar

Facebook implementerar lite då och då olika funktioner. Ibland blir de väldigt uppmärksammade bland användarna och ibland slinker de förbi. Under den senaste tiden har Facebook infört några nya funktioner/förändringar. De är ganska små och upptäcks inte alltid av användarna. Jag tar här upp tre av dem:

  1. En ny förändring i nyhetsflödet gäller vänskap. Tidigare stod det ungefär ”Anders Andersson är nu vän med Lars Larsson”. Nu är samma text kvar, men den följs av små bilder– tumnaglar- av de nya vännerna.

Det verkar som om vissa användare haft denna lilla funktion en längre tid medan den är ny för andra.

  1. Bilder av vänner i händelser är nästa förändring. Alla har inte fått den än (bl a jag).

Facebook: Tumnaglar i händelser

I listan som dyker upp när man klickar på jordklotet- händelser- finns nu tumnaglar på användarna.

  1. Den tredje och sista förändringen gäller profilnamn. När du ”hoovrar” över en väns namn- för musen över länken utan att klicka- ploppar en liten profilruta upp. I rutan finns en förstorad profilbild, namn, nätverk, en lista av några vänner, antalet eventuellt gemensamma vänner samt en ”skicka-meddelande”-länk (om du inte väljer din egen profil).

Detta är min profilruta:

Facebook: profilnamn- profilruta

Detta är en väns profilruta:

Facebook

Vad tycker ni om Facebooks småändringar? Personligen tycker jag det ser roligare ut med bilder. Jag klickar gärna på dem, vilket antagligen är precis det Facebook vill få oss att göra.

Andra bloggar om , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Teknikbrunnen skrev:

    Kul med dessa små ändringarna som inte påverkar den personliga integriteten (host host sett dem förr?). Tycker de som du nämner är värda att nämnas, bra inlägg. Teknikbrunnens senaste blogginlägg: Öppna PDF i din iPhone med Google Docs

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................