Start » Facebook, Nyheter » Facebook friendship pages [vänskapssidor]

Facebook friendship pages [vänskapssidor]

2 november 2010 Inga kommentarer

Facebook friendship pages (vänskapssidor)

Så här ser vänskapssidan ut (förutom alla överstrukna namn och bilder). Klicka för större bild.

Facebook spottar som vanligt ur sig nya uppdateringar och den senaste är så kallade friendship pages, vänskapssidor. Vänskapssidorna samlar innehåll mellan två olika Facebook-medlemmar som är vänner. På de här sidorna samlas:

  • loggmeddelanden mellan de två vännerna,
  • kommentarer,
  • bilder båda är taggade i,
  • gemensamma gilla-markeringar,
  • evenemang,
  • gemensamma vänner,
  • med mera.
Facebook friendship pages (vänskapssidor)

För att komma in på vänskapssidan kan du antingen välja länken under din väns foto (”Visa dig och XX”) alternativt klicka på länken ”se relation” i loggen. Du kan även använda dig av den här länken: http://www.facebook.com/Xuser?and=Yuser (byt ut ”Xuser” och ”Yuser” mot användarnamnen på Facebook.

Du kan också titta på vänskapssidor mellan två olika personer, så länge du har rättighet att se deras profil.

Jag tycker faktiskt att det är ganska trevligt att få allt samlat på en plats. Dels är det roligt ur ett ”tidsfördrivsperspektiv”, dels är det smidigt om man letar efter något särskilt som man vet att X skrev. Däremot är de här vänskapssidorna nu en källa för mycket information mellan två människor och det kan så klart utnyttjas.

ReadWriteWeb poängterar att ”vänners vänner”-inställningen nu låter en vän till en vän utforska förhållandet mellan sin vän och dennes vän. Det låter lite krångligt, men i slutändan innebär det att någon du inte känner kan titta på din vänskapssida med en av dina vänner, utan att den känner dig. Vill du förhindra detta bör du nu ändra dina sekretessinställningar så att du endast visar din information för dina vänner.

Vad tycker ni om Facebooks vänskapssidor?

Läs mer på Facebook-bloggen.

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................