Start » Facebook » Facebooks grupper har fått ny design

Facebooks grupper har fått ny design

20 oktober 2009 Inga kommentarer

Facebook groups grupper ny design

Facebook har till mångas glädje omdesignat den mycket populära delen grupper. Grupperna ser nu näst intill identiska ut med sidor och profiler. Högst upp hittar vi flikarna, sedan statusfältet. Till vänster ser vi gruppbilden och under den gruppinformation. Några av nyheterna är:

  • En gästbok/wall
  • Uppdateringar kommer synas i nyhetsflödet
  • Användarna kan kommentera och ”gilla” inlägg på gruppens profil
Bara de uppdateringar som dina vänner postar kommer synas i dina nyheter, vilket Mashable påpekar.

Personligen tycker jag att grupper nu är för likt sidor. Folk hade redan svårt att förstå skillnaden mellan grupper och sidor*. Med ett snartlikt utseende ser jag inte någon förändring. Ytterligare en aspekt är designen. Nu står gästboken/uppdateringarna i fokus. Innan hade gruppens syfte det utrymmet. Visserligen hittar vi det i den vänstra sidopanelen, och visst är uppdateringar viktiga för en utveckling (även om detta beror på vilken slags grupp det är). Jag tycker ändå att gruppinformationen hamnar i skymundan.

*Är det en grupp ser du gruppsymbolen: två silhuetter intill gruppnamnet.

Andra bloggar om , , ,

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................