Start » Facebook » Facebook inför @mentions [tagga vänner i status och inlägg]

Facebook inför @mentions [tagga vänner i status och inlägg]

11 september 2009 3 kommentarer

facebook

Den senaste tiden har vi läst att Facebook har försökt att köpa Twitter och att de mer eller mindre har kopierat funktioner från andra sajter, t ex Friendfeeds ”like”. Sist i raden av nya funktioner är @mentions. Det innebär att du i statusuppdateringar och inlägg kan tagga dina vänner. Detta fungerar även med sidor och grupper. Snabela:et (@) kommer sedan inte synas i det publicerade inlägget.

När du taggar någon börjar du skriva namnet och en filtrering sker. Ju fler bokstäver du skriver, desto fler vänner sållas bort. Taggningen i statusuppdateringar fungerar likadant.

Blir du taggad i en väns statusuppdatering får du ett meddelande om detta, precis som när du taggas i ett foto.

Många har uppmärksammat likheten mellan Facebooks nya funktion Twitters @mentions (där du i tweets ”taggar” en annan användare genom att skriva snabela+användarnamnet). Majoriteten talar om en ren kopia. Visserligen är det snarlikt, men det finns andra sajter/communities/mikrobloggar som använder @mentions. Istället för att lägga fokus på kopia kan man uppskatta införandet av en bra funktion.

Genom att tagga användare blir upplevelsen roligare; dina vänner vet vem du talar om. Det är också lättare att svara kommentarer om man blir taggad, eftersom ett meddelande om detta skickas.

Kommer du använda @mentions på Facebook? Tycker du kanske att det är överdrivet?

Läs mer om Facebooks @mentions på Mashable och Facebook Blog.

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

  • Facebook: Tagga vänner i statusuppdateringar och inlägg | skrev:

    […] Scary Mary har via sin blogg även skrivit om den nya taggen […]

  • Magnus skrev:

    Tror inte att det här kommer förbättra status-funktionen något nämnvärt, jag tycker dessutom att den är ganska död som tjänst betraktat. Själv får jag numer nästan bara uppdateringar om vad folk behöver för sorts grisar på sin farm och liknande. Använder FB enbart för bilder eftersom det inte går att sålla ut det användbara från det värdelösa. .-= Magnus´s last blog ..Pagerank Sculpting Silo-metoden =-.

  • Facebook: @mentions i kommentarer skrev:

    […] mer än ett år har vi kunnat tagga vänner i inlägg på Facebook genom att skriva ”snabela” plus namnet. Vännen blir då meddelad att den blivit […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................