Start » Facebook » Facebook Places äntligen i Sverige!

Facebook Places äntligen i Sverige!

5 januari 2011 1 kommentar

Facebook Places I augusti skrev jag en om Facebook Places, Facebooks egen lokaliseringstjänst. Eftersom positioneringstjänsten inte fungerade i Sverige glömdes den bort i bloggosfären.

Jag använde Facebook-platser för första gången förra veckan, då jag var nere i Italien. Och jag trivdes bra. Det finns inga poäng att tjäna, inga objekt eller borgmästarskap. Man väljer en plats och checkar in. Kanske taggar en kompis. That’s it.

Det var via Allt inom IT som jag nyss såg att Facebook Places kommit till Sverige! Jag öppnade Facebook-appen i min iPhone, skapade en post för mitt hem och checkade in direkt.

Nu får vi se om det kommer bli en hypat att checka in på Facebook, eller om det bara kommer vara vi som är lite nördiga som gör det. Det går ju väldigt bra för Foursquare just nu, och jag har bilden av att det finns många medlemmar som förutom Foursquare, inte är särskilt sociala på internet. Det är bra gjort av Foursquare. Men, kommer folk orka checka in med olika appar? Bryr de sig? Det återstår att se.

För mer information, se min artikel Allt om nya Facebook Places, PC för Alla samt Facebooks informationssida om platser.

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Sarah skrev:

    Hur gör man när man vill skriva vad man gör på den platsen man är på? T ex: Filmkväll- at storgatan.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................