Start » Facebook » Facebook questions lanseras- få svar på dina frågor

Facebook questions lanseras- få svar på dina frågor

2 augusti 2010 1 kommentar

Facebook Questions

Facebook håller på att utveckla en ny funktion; Facebook Questions som kommer vara en integrerad del i Facebook-upplevelsen där du kan ställa frågor. Tack vare medlemsbasen på 500 miljoner personer finns det en enorm kompetens och garanterat nyttiga kunskaper att ta till vara på. För tillfället pågår utvecklingen av denna tjänst och endast en begränsad grupp medlemmar har tillgång till den.

Facebook Questions

Så funkar Facebook Questions

För att ställa en fråga skriver du den i statusuppdateringsfältet, men väljer frågeknappen istället för den vanliga delaknappen. Frågorna du stället kommer synas i nyhetsflödet för dina vänner och deras vänner, så de snabbt kan hjälpa dig. Du kommer också kunna ställa frågor direkt till en vän, precis som om du skriver i loggen. När du har ställt en fråga kan du lägga till ett foto eller en omröstning, vilket öppnar fler möjligheter. Alla frågor och svar i Questions-applikationen är offentliga och kan ses av alla på internet. Vill du ställa en per privat fråga kan du göra det som ett inlägg på din logg, vilket du redan kan göra nu.

Tagga frågan

För att folk lättare ska hitta din fråga kan du tagga den med passande ämne. Dina taggade frågor ska sedan visas för personer som valt samma intressen.

Håll koll på ditt favoritämne

Du kommer kunna följa personer som ofta frågar/svarar på sådant som intresserar dig. Du kan besöka sidan för Facebook Questions, men den kommer antagligen inte vara aktiverad.

Potential?

Den största fördelen med Facebook Questions är givetvis antalet medlemmar samt plattformen. Att direkt ha 500 miljoner användare i en ny tjänst är något de flesta bara kan drömma om. Facebook-medlemmarna är också vana vid Facebook. Det finns säkert många användare som inte gör så mycket på internet förutom att kontrollera e-posten och logga in på Facebook. Nu kommer de kunna göra ytterligare en sak på internet- utan att lämna Facebook.

Det är svårt att inte dra paralleller till andra frågesajter. Jag tänker främst på populära Yahoo! Answers som används flitigt. Där finns det ett poängsystem där medlemmen samlar poäng genom att svara på frågor. Ställer man en fråga kostar det poäng. Sedan röstas bästa svaret fram och vinnaren får ett gäng extrapoäng.

Frågan är om Facebook så småningom kommer introducera några liknande funktioner. Man skulle också kunna använda sig av stjärnor (inspirerat av Ebay) i olika färger för att symbolisera x antal besvarade frågor/ställda frågor. Detta skulle kunna få fler medlemmar att delta.

Kommer du använda Facebook Questions?

Via| Facebook-bloggen

Andra bloggar om , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Basse skrev:

    Hejsan ! Kan man inte stänga av så att inte vänner kan kolla vad som har hänt mig i tidigare inlägg, t.ex 2009 och 2010

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................