Start » Webbläsare » Firefox download day

Firefox download day

4 juni 2008 Inga kommentarer

Download Day 2008

Efter månader av användande av betaversioner och en stor förväntan inom bloggosfären är det snart dags för Firefox 3 att släppas. Och inte nog med det, laddar du hem Firefox 3 under Download Day hjälper du till att sätta världsrekordet i den mest nerladdade mjukvaran under 24 timmar! Vi pratar om Guinness rekordbok!

Skriv under här för att medverka.

Varför är så bra då? Utbudet av extensions, add-ons eller på svenska, tillägg är enormt. Firefox är en webbläsare att anpassa efter dina egna behov och kan förvandlas till allt från en kalender till en rss-läsare till en bloggredigerare.

Ett par smarta nya funktioner som jag finner användbara är att du inte längre behöver skriva in början av en besökt adress i adressfältet för att listan ska ploppa upp, utan nu kan du skriva exempelvis ett ord ur webbsidans titel och upp ploppar relevant historik. Den andra funktionen gäller lösenord. Ibland kanske man inte kommer ihåg ett visst lösenord men man vill spara det. Man skriver in fel lösenord, loggas inte in men lösenordet sparas i lösenordslistan vilket innebär att man manuellt måste ta bort den nya posten. Nu skriver du in förmodat lösenord och en panel lägger sig i övre delen av fönstret och undrar om du vill spara lösenordet. Under tiden laddas sidan och du ser direkt om lösenordet var rätt eller inte, och kan sedan välja att spara lösenordet. Det negativa är som bekant det stora mängden minne som Firefox käkar men detta ska till viss del vara fixat i den tredje utgåvan.

Firefox finns för Windows, Mac OSX och Linux.

Är du intresserad av tillägg till Firefox kan du ta dig en titt på ett tidigare inlägg jag skrivit om detta eller bege dig till sidan för Firefox add-ons.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................