Start » Frågor och svar » Frågor och svar 2 [Q&A]

Frågor och svar 2 [Q&A]

23 februari 2012 Inga kommentarer

Bild frågor och svar

För några månader sedan inledde jag en serie vid namn ”frågor och svar”. Idag fortsätter den. Här kommer svaren på några av de frågorna ni googlat (för att sedan dyka upp på min blogg).

Sökfrågor

Hur loggar jag ut på Facebook i min iPhone 4? Logga ut från Facebook på iPhone

Använder du Facebook-appen gör du så här: 1. Klicka på ikonen med tre ränder högst upp till vänster. 2. Välj ”Account”. 3. Klicka på ”Log out”.

Använder du Facebook i webbläsaren Safari gör du så här: 1. Klicka på ikonen tre ränder högst upp till vänster. 2. Scrolla nedåt och välj sedan ”Logga ut”.

Vad är Instagram? Instagram är en fotoapp som idag endast finns till iPhone. I appen kan du ta bilder (eller välja en bild från kamerarullen) på vilka du sedan applicerar olika filter. Slutresultatet blir snygga, retrobilder som du sedan delar med dina Instagram-vänner. Du kan kommentera och gilla andras bilder. Läs mer om Instagram och kolla in 35 sätt för att göra Instagram roligare.

Är det bara jag eller är sidan nere? Ja, det frågar man sig ibland. För att snabbt ta reda på det använder du tjänsten Down For Everyone Or Just Me.

Vilken är den bästa bloggplattformen? Eftersom jag använder WordPress.org är jag inte särskilt objektiv, men jag tycker jag har valt den bästa bloggplattformen. Här är friheten stor, det enda som begränsar mig är mina egna (knappa) kunskaper. Det är inte svårt att sätta upp en blogg med WordPress.org. Inte heller är det särskilt svårt att komma igång, men visst kräver det lite mer kunskap än gratistjänster som Blogg.se. Ytterligare en skillnad är att du måste betala för egen domän och webbhotell (där din blogg lagras).

Vill du blogga gratis tycker jag att Blogger/Blogspot fungerar bra. Där är friheten ganska stor, du får ha reklam, egen domän, byta utseende på bloggen mm. WordPress.com är också en bra plattform, men där måste du betala för vissa premiumfunktioner som egen domän, större designmöjligheter osv.

Hur stänger man av tickern på Facebook? Det går inte att stänga av den, men du kan dölja den.

Nyckelordssökningar

  • Appar till iPhone barn Det finns massor av iPhone-appar för barn. Läs gärna mitt inlägg . Sedan ska du titta in Pappas appar som är den bästa svenska bloggen om iPhone-appar för barn.
  • Ninjavideo Streamingsajten Ninjavideo stängdes ner i juli förra året. Det finns massor av streamingsajter som är live idag, bl a SVT Play, TV4 Play, TV3 Play, Kanal 5 Play, TVDuck.com och Watchseries.eu.
  • iPad 2 utomlands Det går bra att köpa iPad 2 kontant utomlands. Tänk bara på tull och moms om du köper den utanför EU.
  • iPhone radera app För att radera en app från iPhone gör du så här: Tryck på appen, håll in tills ikonerna vibrerar. Klicka sedan på ”X” för att ta bort appen. Du kan när som helst ladda ner den igen. Har du betalat för applikationen, tar bort den för att senare vilja ladda ner den igen behöver du inte betala en gång till. Ditt Apple-ID kommer nämligen ihåg vad du köpt.
  • Anteckningar skola iPad Det finns massor av bra anteckningsappar för iPad. Jag rekommenderar att du kollar in min artikel 40 skolappar för Mac, iPad och iPhone.
  • Lär dig Mac Jag antar att du tidigare har använt Windows, och går man från Windows till Mac kommer vissa saker vara sig olika. För att lära dig Mac rekommenderar jag mina artiklar Macskola del 1 och Macskola del 2. Där hittar du många bra tips. Jag vill också rekommendera Macskolans gratistips om hur Mac fungerar.
  • Blogga med iPhone Det finns många olika appar för att blogga med iPhone. Blogpress for iPhone, WordPress, Blogg.se är några av dem. Kolla gärna in min artikel Starta en blogg: om bloggtjänster, blogga från mobilen och appar för mer information.
  • WordPress-teman gratis Är du ute efter gratis WordPress-teman finns det massor av bra tips: Jag avråder dig från att ladda hem piratkopierade teman då de ibland innehåller skadlig kod.
  • Angry Birds Angry Birds är ett av de populäraste spelen för mobila enheter idag. Spelet finns i flera olika versioner för flera operativsystem. Har du andra frågor är det bara att lämna en kommentar så ska jag försöka svara på den.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................