Start » Gmail » Få Gmail under kontroll med dessa tips

Få Gmail under kontroll med dessa tips

8 september 2008 1 kommentar

Image representing Gmail as depicted in CrunchBase

Googles Gmail är en väldigt bra mailtjänst som erbjuder gott om plats. P g a lagringsutrymmet finns det knappt (åtmistone för mig som har hundratals mail men bara använder 1% av utrymmet) något behov att radera meddelandena. Jag är dålig på att filtrera mail och glömmer bort att arkivera. Som konsekvens har jag alltför många email i inkorgen. Jag snubblade över ett inlägg hos Mobile Technology som handlar om hur man får kontroll över inboxen. Det är inga avancerade och ”hemliga” tips utan implementerande av några av Gmails funktioner:

Skapa etiketter Etiketterna i Gmail fungerar som taggar. Du kan tilldela flera taggar till samma mail. Dessa etiketter kommer organisera dina email. Du kan även färlägga dina etiketter.

Skapa filter Med filter kan du hantera inkommande mail på ett visst sätt. Beroende på, exempelvis, vilket nyckelord eller mailadress det gäller kan du stjärnmärka, tagga, arkivera, ta bort särskilda meddelanden.

Arkivera Om du vill städa din inbox markerar du ”färdiga” email och arkiverar dem. Det innebär att de längre inte tar upp plats i inkorgen- men de finns kvar i ditt konto. Du kommer åt dessa mail genom att välja ”alla mail” eller genom att göra en sökning.

Håll inkorgen städad så du kan använda den som en att-göra-lista När din inkorg är städad kan du använda den som en ”att göra lista”. Det blir självklart krångligt om du har för många meddelanden så arkivera mailet efter att du har svarat på det. Vissa email kanske du inte kan eller vill arkivera. Använd då en passande etikett för dessa mail så du vet vad det rör sig om när du ser det. Var inte rädd för att radera onödiga email. Det kan handla om Facebook-meddelanden, aktiveringsmail etc. Objekt i papperskorgen tas bort permanent efter 30 dagar och är sökbara tills dess. Denna punkt avslutas med en viktig sak: du kommer säkerligen få mail som du inte vill ha. Säg upp prenumerationer, blockera spam och filtrera icke önskade email så att de raderas direkt.

Jag har faktiskt tagit efter de här tipsen och känner att mitt mailkonto är mer organiserat och överskådligt. Behöver jag ta fram ett mail är sökningen smidig.

Via Mobile technology in TAFE

Läs mer om , , , (Intressant?)

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................