Start » Google » Google lanserar Google Offers och utmanar Groupon

Google lanserar Google Offers och utmanar Groupon

22 januari 2011 3 kommentarer

Google Offers

Jag har under det senaste året vid flera tillfällen använt mig av tjänsten . Groupon är ett företag med en riktigt bra affärsidé: att förhandla fram erbjudanden med lokala aktörer. Erbjudanden finns i varje större stad och det kan röra sig om allt från hårklippning till restaurangbesök till go kart.

Erbjudandena är alltid kraftigt rabatterade (minst 50%), tillgängliga för köp under en kortare tid, blir bara av om tillräckligt många vill köpa och säljes i ett begränsat antal. Är inte tillräckligt många intresserade betalar man inget.

Så här kan ett erbjudande se ut: Groupon (Mycitydeal)

Det här konceptet har varit framgångsrikt och Groupon har expanderat snabbt i Europa. Nu rapporterar Mashable att Google vill hänga på med en egen erbjudandetjänst; Google Offers. Googles tjänst kommer fungera ungefär likadant som Groupon. Användarna får ett e-postmeddelande med dagens deal, och de kan välja att köpa erbjudandet, som är riktigt prisvärt.

Google Offers: ska utmana Groupon

Egentligen så kommer Google Offers inte som en nyhet, Google försökte trots allt att köpa upp Groupon förra året. Det ryktades om att sökjätten lade ett bud på 6 miljarder dollar. Idag är Groupon värt 15 miljarder dollar.

Det som gör Google unikt är företaget självt. ”Alla” har hört talas om Google, även människor som själva inte använder internet. Det inger förtroende. Om Google Offers kommer bli farligt för Groupon återstår att se. Jag tror personligen inte att Groupon kommer lida allt för mycket av Googles erbjudanden. Än så länge är Groupon störst, Google har ännu inte lanserat tjänsten och för varje dag som går blir Groupon större. Sedan vet vi ännu inte vilken typ av erbjudanden Google kommer fokusera på, men jag gissar på att det blir inom liknande sektorer (restaurang, fika, livsstil, nöje). Gällande oss svenskar, vi kan få vänta länge på Google Offers om de bestämmer sig för att testa idén/lansera den i USA först.

För mer information kolla in Google Offers Fact Sheet uppladdat av Mashable samt ComputerSweden.

Vad tror du om Google Offers och Groupon? Kommer redan etablerade Groupon förinta den nya, men världsberömda konkurrenten?

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................