Start » Google, Surftips » Google Maps hack: hitta kartor snabbt!

Google Maps hack: hitta kartor snabbt!

20 januari 2009 4 kommentarer

Jag tror att kartböcker är på väg att dö ut, om de inte redan har gjort det. Jag pratar naturligtvis om syftet att hitta en plats, eller få en vägbeskrivning. Det går väldigt fort och är enkelt att leta upp en adress på Hitta.se, Eniro eller Google Maps. Att leta efter kartboken i hyllan och bläddra fram platsen tar längre tid. Det är också tyngre att bära runt på en bok än ett papper.

Nu var visserligen inte inläggets syfte att argumentera för webbkartor. Jag tänkte i stället komma med ett tips till dig som är trött på att först gå in på Google Maps och sedan skriva in platsen du letar efter.

MapOf.it hjäper dig på traven. Vill du hitta en karta över Västerås skriver du så här:

mapof.it/västerås

Kanske du vill se hur centralstationen i Västerås ser ut?

mapof.it/västerås,centralstation

MapOf.it använder Google Maps som standardval, men du kan använda Yahoo! Maps, Tiny Geocoder, Multimap och Open Street Map genom att lägga till olika koder.

En negativ aspekt med MapOf.it är att resultaten inte visas som de visas efter en sökning på gMaps. Om du via Mapof.it söker på ”Uppsala, centralstation” får du upp en lista på alternativ. Visserligen brukar dessa stämma in, men gör du samma sökning på gMaps får du upp kartan direkt.

Tjänsten kan säkerligen vara nyttig iallafall. Jag har redan börjat använda den.

Via| Digital Inspiration

Andra bloggar om , , , , , , ,

4 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................