Start » iPad » iPad 3: Vad kan vi förvänta oss?

iPad 3: Vad kan vi förvänta oss?

18 januari 2012 Inga kommentarer

Bild på iPad 2 Det har gått rykten om iPad 3 under en lång tid, men nu blir de bara fler och fler. Detta beror på att iPad 3 antas presenteras inom en kort framtid. Det är så klart stort för för både oss konsumenter men inte minst Apple: iPad har blivit Apples största inkomstkälla efter iPhone och iPaden har sålts i över 40 miljoner exemplar! Det är inte dåligt…

Bloomberg har publicerat en artikel i vilken de menar att nästa generations iPad kommer börja säljas i mars. Enheten kommer ha en hel del uppdateringar som bättre skärm, snabbare processor, quadcore-chip och LTE-kapacitet.

Macworld förväntar sig också en ny skärm, bättre kamera, batteri med dubbelt så hög kapacitet som iPad 2 samt annan design och möjligtvis en tryckkänslig hemknapp.

Då Apples tillverkare har inlett produktionen av iPad 3 och förväntas kunna leverera i februari känns presentation rimlig i februari och leverans i mars.

Jag tror självklart att det kommer en ny iPad. Det låter heller inte otroligt att den släpps tidigt i vår. Jag tror att Apple måste ge nästa generations iPad en bättre skärm, samma slags skärm vi idag ser i iPhone. Vi kommer nog också få se snabbare processor och batteri som klarar av att ge paddan minst lika lång batteritid som dagens iPad har (och kanske bättre grafik?). Jag skulle gärna se en baksida i aluminium som inte repas så lätt. iPaden är så snygg ”naken” men jag har valt att använda både Apples smart cover samt baksida för att inte repa den. Vilket är lite synd…

Däremot är jag inte särskilt förtjust i tryckkänslig hemknapp. Visst, den klickar inte (bra när man använder paddan i sängen på natten och inte vill väcka den andra), men tryckkänslig hemknapp tycker jag behöver ett litet ljus, annars ser man den inte (det är inte alltid så lätt att känna knappar i mörkret, särskilt för synskadade användare). Å andra sidan, med tryckkänslig knapp kommer det nog inte in damm och smuts genom hemknappen (ett problem jag har med både min iPhone och iPad).

Jag antar att de nya iPad-modellerna kommer säljas till ungefär samma pris som iPad 2-modellerna. Och jag hoppas på att iPad 2 kommer säljas med lägre pris, precis som tidigare års iPhone. Jag är övertygad om att folk skulle köpa den gamla till reducerat pris. Men kanske blir det Apples anledning till att inte sälja gamla iPad? Den skulle då kosta för lite och sälja för mycket?

Vad tror du? Kommer du köpa nya iPad?

Läs mer: DN och Resumé.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................