Start » Apple, iPhone, Tips » iPhone tips och tricks

iPhone tips och tricks

7 augusti 2008 1 kommentar

Apples har blivit en succé. Det är en väldigt snygg mobiltelefon, men den har sina brister. Självklart vill man utnyttja sin iPhone till max, men det är tråkigt att läsa manualen. Det är mycket roligare med självinlärning- genom att läsa bloggar. Här får du 10 tips och tricks till din iPhone.

1. Tvinga ett program att avsluta När telefoner blir som små datorer uppkommer vissa problem- det är inte så konstigt att program låser sig ibland. Håll in hemknappen i 6 sekunder för att tvinga avslut.

2. Ring utan krångel Om du letar efter ett telefonnummer i webbläsaren så behöver du inte lämna den för att ringa. Du kan välja numret direkt på sidan och iPhone ringer upp. 3. Scrolla smart Många webbsidor innehåller text i separata ramar med egen scroll. Vill du scrolla så zooma in och scrolla med två fingrar istället för en. Då kan du scrolla inom ramen utan att flytta hela sidan.

4. Maximera batteritiden, del 1 Hög ljusstyrka drar mycket batteri. Om möjligt, sänk den- det tjänar du mycket på!

5. Maximera batteritiden, del 2 Push drar batteritid, t ex vid automatisk hämtning av email. Du kan höja batteritiden med att under ”Hämta nya data” välja ”varje timme” eller stänga av push.

6. Ta en screenshot Du kan ta screenshots på nästan allt. För att göra detta, håll nere hemknappen och tryck på knappen för vila/väckning. Nu hamnar skärmbilden i iPhones kamerarulle.

7. Fixa ett större tangentbord i Safari När du ska skriva kan rotera telefonen så dyker ett större tangentbord upp. Då är det mycket lättare att skriva.

8. Ha adressfältet nära När du scrollar nedåt på en sidan försvinner adressfältet- inget konstigt med det. Men du behöver inte scrolla upp för att se adressfältet. Det räcker med att klicka på den översta delen av skärmen och adressfältet dyker upp.

9. Använd dig av interpunktion- snabbt! Om du vill skriva punkt ”.” medan du använder tangentbordet, håll nere interpunktionsknappen, välj ”.”och släpp knappen. Detta funkar för all interpunktion och inte bara punkter.

10. Skriv toppdomänen enkelt När du skriver webbadresser finns en knapp för ”.com” så du slipper skriva ”.com” manuellt. Men du kan slippa trycka på den knappen då Safari skriver den åt den. Om du håller ner ”.com”-knappen får du en lista på andra toppdomäner, som .org.

Via| PC Magazine

Läs mer om : 7 program för att blogga med iPhone iPhone 3G kommer att säljas av fler operatörer? Chatta med din iPhone iPhone vs N95 vs Touch DiamondWordPress för iPhone är på väg Ta skärmdumpar med din iPhone! 15 tips som förlänger batteritiden hos iPhone (eller andra mobiler) Anledningar till att undvika iPhone 22 länkar för att ladda ner bakgrunder till iPhone Gör egna teman till iPhone iPhone kommer säljas av 3 Italia i september- prissäkningar utlovas! Priser fastställda för iPhone i Italien Nya rykten om iPhone 3G: kostar mer än $199 upplåst? iPhone 3G släpps snart i Sverige!

Intressant?

1 kommentar »

  • John Capriconne skrev:

    Bra tips. Inte för att jag har en iTelefon. Skulle kunna tänka mej en.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................