Start » Internet » Megaupload & Megavideo har stängts ned

Megaupload & Megavideo har stängts ned

20 januari 2012 Inga kommentarer

Megaupload logo

Megaupload, en av de största fildelningssajterna på internet har nyligen stängts ner av federala åklagare i Virginia. Fyra personer inklusive sajtens skapare har arresterats av polisen i Nya Zeeland på begäran av de amerikanska myndigheterna. De anklagas för att i över 5 år distribuerat och tillgängliggjort piratkopierat material, något som antas ha ”kostat” upphovsrättshavarna över en halv miljard dollar. De ska också ha tjänat över 175 miljoner dollar genom reklam och remiummedlemsskap.

Polisen gjorde också mer än 20 husrannsakningar i USA och i 8 andra länder där de beslagtog tillgångar med ett värde på över 50 miljoner dollar. De stängde inte bara ner Megaupload utan också Megavideo. Sammanlagt är det 18 olika MEGA-domäner som stängts ner.

Megaupload är baserat i Hong Kong men en del av det piratkopierade materialet fanns på servrar i Virginia vilket gav de federala myndigheterna rätten att ingripa.

Det är bara några veckor sedan som Megauploads grundare Kim Dotcom sade:

Mega has nothing to fear. Our business is legitimate and protected by the DMCA and similar laws around the world. We work with the best lawyers and play by the rules.

We take our legal obligations seriously. Mega’s war chest is full and we have strong supporters backing us.

Megaupload var/är en av de största sajterna på internet idag och älskad av många. Kändisar och artister som Kanye West, P Diddy, Kim Kardashian, Mary J Blige, Snoop Dogg, Chris Brown, Alicia Keys, Ciara och Jamie Foxx har uttryckt sitt stöd för sajten. Flera av de har till och med gjort en sång (YouTube-video) om detta.

Inte så kul för de som betalat för premiumtjänsten. ”Lifetime platinum membership” kostade $199 och är nu värt?

Nu lär väl the million dollar question bli: Vilken sajt kommer de stänga ner härnäst? Jag skulle nog tro att Rapidshare är lite nervösa nu…

Mer läsning hittar du här: Sweclockers, Department of Justice, TorrentFreak, PC för AllaTechDirt, CS och SR.

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)
Via| Olle Swedberg

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................