Start » Okategoriserade » Mindmapping online och med hjälp av program

Mindmapping online och med hjälp av program

15 juni 2008 4 kommentarer

Mindmapping är ett bra sätt att organisera sin tankar och idéer. Oftast sker det på vanligt papper men visst vore det bra att kunna ha tillgång på dessa tankar i datorn?

Mindomo är en svensk webbtjänst som låter dig göra tankekartor. Tjänsten kräver registrering och erbjuder en gratis- och premiumkonto, jämförelse finns här.
Mindmeister är ytterligare en tjänst för mindmapping. Kräver registrering och erbjuder gratis-, premium- och teamkonto. Se här för en kontojämförelse.
Bubbl.us är en enkel webbaserad mindmappingapplikation. För att göra en mindmap behöver du inte registrera dig. Du kan då exportera den, men inte spara.
En ytterligare tjänst är Mind42. Den är webbaserad och kräver registrering.
Thinkature är ännu ett exempel på mindmappingverktyg på internet.
Text2MindMap är en webbaserad, mycket enkel tjänst för brainstorming som inte kräver registrering. När du är klar med din mindmap är det bara att ladda ner den.

Freemind är ett av de få program för mindmapping som är gratis. Inte särskilt snyggt, men fyller sin funktion. Funkar för Windows, Mac OS X och Linux.
MyMind är ett mindmappingverktyg för Mac OS X 10.4.

Intressant?

4 kommentarer »

 • Webmastern.se skrev:

  Hej. Vilken tjänst eller program använde du för att göra din bild till den här artikeln?

 • Scary Mary (author) skrev:

  Jag använde mig av bubble.us. Bubblorna blir snygga, men redigeringsverktygen är pyttesmå.

 • Mind mapping - verktyg för nya idéer | Webmastern.se skrev:

  […] det enklaste sättet är förstås att skriva ner allt på ett papper. Men så läste jag artikeln Mindmapping online och med hjälp av program hos Scary […]

 • 31 dagar till en bättre blogg dag 11 | Webmastern.se skrev:

  […] 5. Häftiga bakgrundsbilder att ladda ner Efter att du har valt ut artiklarna som du vill fortsätta jobba med gäller det att komma på nya artiklar och skriva ner dem, mindmapping helt enkelt. Jag valde att skriva ner idéerna på ett vanligt papper, men det finns speciella mindmappingverktyg på nätet som du kan använda. Läs mer här, Mindmapping online och med hjälp av program. […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................