Start » Gmail » Multiple inboxes i Gmail

Multiple inboxes i Gmail

8 februari 2009 3 kommentarer
Image representing Gmail as depicted in CrunchBase

De flesta av mina läsare vet säkerligen vid det här laget att jag är väldigt förtjust i Gmail. Antagligen har flera av er samma känslor. Gmail är en bra mailtjänst som bara blir bättre och bättre. Den senaste nyheten är multipla inkorgar (multiple inboxes). Jag hoppades att man kunde komma åt flera inkorgar från olika Gmailkonton i ett konto, men det var tyvärr fel.

Istället kan vi i Gmail nu visa upp olika meddelanden i paneler. Du kan till exempel (förutom den vanliga inboxen) visa:

  • stjärnmärkta email
  • mail med etiketten ”jobb”
  • utkast
I ovanstående exempel kommer de stjärnmärkta emailen visas i en panel, ”jobbmailen” i en annan och utkasten i ytterligare en panel. Tillsammans med dessa nya ”boxar” kommer den vanliga inboxen alltid finnas.

Jag tycker att denna funktion är väldigt bra, särskilt för de som använder Gmail för viktiga saker som jobb och studier. Nu är det möjligt att ständigt se exempelvis de stjärnmärkta mailen i inboxen. Något jag dock saknar är att kunna bestämma storleken på panelerna. Jag skulle gärna ha den vanliga inboxen lite bredare.

Du kan välja att visa panelerna til höger, ovanför eller nedanför inboxen.

Så här kan det se ut:

Gå in i Gmail Labs för att aktivera Multiple inboxes. Gå sedan in i inställningar-multiple inboxes för att bestämma vad varje panel ska visa. Här får du lite tips:

is:starred (stjärnmärkt) is:draft (utkast) is:sent (skickade email) label: jobb (visar dina email med etiketten ”jobb”) is:trash (papperskorgen)

Vad tycker du om multiple inboxes?

Läs mer hos The official Gmail blog.

Andra bloggar om , , , , , , ,

3 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................