Start » Linux, Operativsystem » Nyheterna i Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex)

Nyheterna i Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex)

19 oktober 2008 3 kommentarer

Nu (detta inlägg skrevs för ca 1 vecka sedan) är det inte långt kvar. Den 30 oktober är det dags för en ny version av Ubuntu. Den har döpts till Intrepid Ibex och finns redan nu som betaversion. De största nyheterna med denna release är:

Nätverkshanteraren Det har blivit snabbare, stöder 3G

Gästkonto Kontot har tillgång till begränsade resurser och de skapade filerna raderas vid utloggning.

Privat och krypterad katalog Denna katalog är till för känsliga uppgifter och kan inte användas/ses av andra användare.

Städat system Efter många uppdateringar och mjukvaruinstallationer är inte systemet så rent och snabbt som när det precis var installerat. Därför finns det ett program som städar ditt system automatiskt.

USB-installation Det är nu möjligt att installera Ubuntu med ett USB-minne.

Installeraren har snyggat till sig Systeminstalleraren kommer ha ny grafik, men hur den ser ut vet man tydligen inte.

Flikar i Nauilus ”Utforskaren” i Ubuntu, Nautilus, har nu flikar som låter dig arbeta smidigare.

Snabbsökning i Synaptics I Synaptics, som du installerar program med, har en snabbsökning implementerats. Nu kan du börja skriva söktermen och paketen filtreras direkt. Som i Google Desktop och Spotlight.

Intreprid Ibex innehåller även en del uppdaterade programversioner, av bland andra Mozilla Firefox, OpenOffice.ord, GIMP, F-Spot, Brasero, Pidgin, Transmision, Evolution, Rhythmbox och Nautilus.

På Techworld läste jag för några dagar sedan en artikel om hur ful Ubuntu-communityn tyckte bakgrundsbilden i Ubuntu 8.10 var. Jag kan själv inte påstå att den är särskilt vacker, men det viktigaste är väl ändå insidan? Snygga bakgrundsbilder är inte speciellt svårt att få tag på.

Via| Lamplandia

Intressant? Andra bloggar om , , , , , , ,

3 kommentarer »

  • Klang IT skrev:

    Jag skrev också ett inlägg om Ubuntu 8.10 på min blogg idag! Det är bra att vi är fler som uppmärksammar Ubuntu och Linux. :)<br/><br/>Tack för länken till min blogg i din blogroll!<br/><br/>Mattias Klang

  • Tobias skrev:

    Då får man vara med om en uppdateringsprocess ganska snart då också :)

  • Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex – Scary Marys blogg skrev:

    […] och namnet är Intrepid Ibex. Vill du veta vad du kan förvänta dig av Intrepid Ibex kan du läsa mitt inlägg om nyheterna i Ubuntu 8.10. För ännu mer Linuxläsande rekommenderar jag ett besök hos Klang IT, Ubuntu Sverige och Caught […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................