Start » Mobiltelefoner, Windows » Nyheterna i Windows Phone 7

Nyheterna i Windows Phone 7

12 oktober 2010 1 kommentar

Microsoft Windows Phone 7

I samband med presentationen av LG Optimus 7 nämnde jag igår att Windows Phone 7, Microsofts nya operativsystem för mobiltelefoner hade släppts.

Windows Mobile, föregångaren, har blivit hårt kritiserad och Microsoft har inte kunnat konkurrera med exempelvis iPhone och Android-telefoner. Kommer nya Windows Phone 7 bli Microsofts stora framgång inom mobiltelefonin?

PC för alla har listat 10 nyheter med Windows Phone 7. Punkterna redogörs för i korthet nedan, men bege er till ursprungsartikeln för bilder och mer information.

 • Personlig och dynamisk hemskärm.
 • Adressbok som kopplar kontakter till deras konton på bl a Facebook.
 • Xbox Live
 • Microsoft Office
 • Ta kort snabbt tack vare en fysisk knapp.
 • Köp musik från Zune Marketplace.
 • Kalender som synkar med bl a Google och Outlook.
 • E-postklient med stöd för t ex Gmail, Hotmail och IMAP.
 • Internet Explorer Mobile med stöd för flikar och HTML5.
Windows Phone 7

NyTeknik tycker att Windows Phone 7 är både snyggt och smart. Det är lätt att komma igång, pekskärmen är responsiv, hubbarna och brickorna är smidiga och telefonen är kvick. På den negativa sidan utpekas bristen på klipp-och-klistra samt multitasking med andra appar är Microsofts.

ComputerSweden har testat det nya operativsystemet på en LG Optimus 7. Även den skribenten tycket att det var lätt att komma igång med mobilen och uppskattar hubbarna.

En bra sak gäller betalappar. Köper du ett program till din Windows Phone har du möjligheten att ”lämna tillbaka” appen och få pengarna tillbaka inom ett dygn. Det är ett koncept som jag gillar! Lite-versioner i all ära, men de ger ofta inte samma funktionalitet. Ibland finns inte ens lite-versioner och då kan man råka köpa grisen i säcken.

Jag tycker Windows Phone 7 ser bra ut. Det är snyggt, men för egen del tror jag att jag måste vänja mig vid upplägget. Jag hoppas att det nu kan släppas bra smartphones som spelar snällt med Microsofts nya OS och ger oss snygga, enkla, innovativa och (särskilt) snabba telefoner. Stor betydelse gällande framgången tror jag applikationsutbudet och handeln har. Finns det en väl fungerande butik med bra applikationer tror jag att operativsystemet har större chans att konkurrera mot iPhone och Android. Men det krävs något mer. Något coolt och användbart som de andra inte har. Jag tänker främst på gränssnittet med hubbar och brickor, något som borde passa de som är trötta på iPhone eller iPhone-liknande telefoner typ Samsung Galaxy S.

Vill du se bilder på operativsystemet kan du besöka PC för Alla. Nedan kan du se reklamfilmen:

Vad tycker du om Windows Phone 7?

Fler som bloggat om detta: TkJ, Ohsohightech, Prylzonen och Magnus Jonasson.

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

 • Det går bra nu, iPhone 4 skrev:

  […] riktigt har kunnat konkurrera med. Det ska bli intressant att se hur de smarta telefonerna med Windows Phone 7 kommer stå sig i förhållande till iPhone men också […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................