Start » Okategoriserade » Planera inredningen i ditt hem- i datorn!

Planera inredningen i ditt hem- i datorn!

5 juli 2008 Inga kommentarerÄr du på väg att flytta och inreda din lägenhet? Eller kanske du drömmer om hur din drömhem ska se ut? Personligen har jag tidigare ritat upp rummen på ett vanligt papper och plitat dit möblerna, som aldrig blir i rätt proportion. Att jag sedan måste skriva vad varje möbel ska föreställa eftersom det inte syns är också irriterande och resulterar i en väldigt kladdig planritning. Därför använder jag nu för dessa behov två verktyg- i datorn!Det första hjälpmedlet heter PlanningWiz. Det låter dig, som kan tolkas ur tjänstens namn, att planera. Det du ska planera är ditt hem och dina rum. Skriv in måtten på rummet och börja planera! Valmöjligheterna är stora och det finns redan klara planer för inspiration. Helt klart värt ett besök.

Det andra hjälpmedlet heter IKEA Home Planner. Skriv in måtten för rummet, placera in fönster, eluttag och dörrar, sen är det bara att köra. Alla :s varor finns inte i programmet, men man behöver kanske inte heller placera in vartenda gosedjur i rummet. Det viktigaste klarar programmet av: Möbler för kök, sovrum och arbetsplats. Du kan välja sängmodell, vilken köksbänk du vill ha, du kan sätta upp speglar på väggarna och placera ut databordet. Finns möbeln i olika färger går det att välja färg. Du kan välja att se rummet i 3D. Oroar du dig för priserna kan du titta på prislistan för att se kostnaden för dina rum. När du är klar, eller har tröttnat, kan du spara ditt projekt.

Det finns dock en hel del att önska med detta program: Vardagsrum (det finns inga soffor!), badrum, uteplats och hall. Det är ändå ett bra program som hjälper till att planera det nya hemmet.

Finns endast för Windows och laddas ner här.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................