Start » Foto, Google » Privata album i Picasa

Privata album i Picasa

5 december 2008 1 kommentar
Picasa
Jag använder mig av Picasa för att spara bilder. Dels som en säkerhetsåtgärd och dels för att kunna titta på/visa bilder när jag inte sitter vid min dator. Tidigare kunde man välja mellan listade och olistade bilder. Genom att dela med mig av en bildlänk till Kalle, så kunde Kalle se den bilden, även fast albumet var olistat.

Picasa har nu lanserat en ny funktion som gör dina album privata. Du kan nu välja att Kalle måste logga in med sitt Google-konto för att kunna se bilden du delar med honom.

När du har delat ett album som kräver inloggning för att visas, ser du alla inbjudningar du har skickat i panelen till höger. Du kan ta bort eller lägga till vänner när du vill. För att hålla reda på vilka album som är listade, olistade och privata ser du olika ikoner: – Grön ikon med ett jordklot= listat album – Orange ikon med ett hänglås= olistat – Röd ikon med ett hänglås= privat

Detta är självklart ett bra initiativ, särskilt om man vill förvara alla bilder på Picasa. Jag skulle gärna se ett lösenord då man skulle komma undan problemet med de som inte har ett Google-konto.

Läs mer Google Operating System. Via| Lifehacker

Andra bloggar om , , , ,

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge

..................................