Start » iPhone, Programtips, Spel » Rumble: Nytt och grymt roligt ordspel för iPhone

Rumble: Nytt och grymt roligt ordspel för iPhone

12 april 2012 3 kommentarer

Rumble ikon

Wordfeud har under en lång tid varit ett av de populäraste (ord)spelen för iPhone och nu även iPad. Jag brukar spela det ibland, men jag har faktiskt tröttnat. Istället har jag upptäckt fantastiska och lättanvända Rumble.

RumbleRumbleRumble

Rumble är precis som Wordfeud (och kanske främst Wordament) ett ordspel som du spelar online mot andra användare. Varje match har tre ronder á 2 minuter. I varje rond gäller det att hitta så många ord du kan och använda bonusbrickorna så du får så hög poäng som möjligt. Den som efter tredje ronden har högst poäng vinner.

Spelplanen består av ett gäng 16 bokstäver och spelarens uppgift är att hitta så många ord som möjligt. Spelet tillåter ord från vänster till höger, från höger till vänster, upp- och nerifrån samt diagonalt och varje bokstav måste sitta ihop med den föregående. När du ser ett ord drar du fingret från dess första bokstav till den sista. Sedan får du poäng. Spelet innehåller 4 olika bonusar: Dubbel bokstavspoäng, trippen bokstavspoäng, dubbel ordpoäng och trippel ordpoäng. Dessa bonusar dyker upp slumpmässigt.

Rumble

Rumble är gratis och reklamfinansierad. Efter varje rond får du upp en skärm där du måste vänta i ca 5 sekunder för att gå vidare. Du uppmanas också att uppgradera till premium. En liten banner finns också längst ner, dock inte under spelets gång.

Det finns ganska bra anledningar till att betala för premiumversionen. Dels slipper du annonserna, du får tillgång till övningsläge och obegränsat antal spel. Gratisversionen tillåter endast 6 aktiva spel. Jag köpte premiumversionen direkt då jag snabbt tröttnade på gratisversionens begränsningar.

Medan Rumble är riktigt roligt så finns det några funktioner jag saknar. Förhoppningsvis kommer utvecklarna fixa dem inom kort:

 • iPad-app. Visserligen går det att köra uppskalat men snyggt är det inte.
 • Statistik över vunna/förlorade matcher, poäng, bästa orden osv.
 • Integration med sociala medier för att lätt hitta vänner.
 • Android-app.
Jag är för närvarande helt beroende av Rumble- det är sjukt roligt och varje spel går så snabbt att man hinner spela när man har lite tid över. Problemet är att sluta…

Rumble (iTunes-länk) finns i App Store och är som sagt gratis.

3 kommentarer »

 • Rumble: Nu med statistik, Facebook-koppling och topplista skrev:

  […] och topplista 19 april 2012 Inga kommentarer Jag skrev nyligen om mitt nya favoritspel Rumble. Jag listade en del saker jag tycker ska förbättras. Två av de punkterna var integration med […]

 • Anita Nilson skrev:

  Hej… Kan någon hjälpa mig? Hur uppdaterar man till Premium? När jag trycker uppgradera, så får jag upp texten >”Köp inuti program är inte tillåtna???

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Anita: Anledningen till att det inte funkar är att du inte tillåter köp inuti program. Detta ändrar du här: Inställningar-Allmänt-Begränsningar-Köp inuti program (långt ner). Aktivera det alternativet och köp uppgraderingen igen. När du har uppgraderat kan du stänga av köp inuti program igen (om du t ex vill vara säker emot att ”råka” köpa uppgraderingar eller lånar ut din mobil till barn).

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................