Start » Datorer » Sälja stationär dator- värde?

Sälja stationär dator- värde?

12 augusti 2008 4 kommentarer

Jag ska sälja en av mina stationära datorer och jag skulle behöva lite hjälp med värdet. Datorn är ganska gammal, inköpt sommaren 2005. Specifikationerna är följande: Dell Dimension 8400, Intel Pentium 4, CPU 3.60 GHz, 320 GB HDD, 2 GB RAM, RADEON X850 XT Platinum Edition. Chassit är lite repigt pga flytt men datorn funkar bra. 17″ LCD-monitor följer med, samt kablar. Hur mycket är datorn värd?

4 kommentarer »

 • Emma skrev:

  Datorer är verkligen inte mitt område. Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig, men önska dig lycka till med att sälja den och att få tips från någon kunnig om hur mycket du bör sälja den för. Good luck.

 • John Capriconne skrev:

  Asså, detta är en bra dator, låter det som. Ta minst 6000 för den. Minst. Alltså mycket mer. Jag skulle tagit säkert 8000 spänn för den. 3.60GHz och 2GB RAM är ju toppen! Och nu när (om) du ominstallerat operativsystemet bör den vara snabb på köpet ;-)

 • Tommy skrev:

  John: Nu tar du nog i lite. ;) Det är en hyfsat bra dator, absolut, men det är svårt att kränga begagnade datorer. Runt 5000 tror jag är mer rimligt, om man räknar med faktumet att det skiljer en del mellan vad datorn faktiskt är värd och vad folk är villiga att betala för en begagnad burk. Fast det är klart – prova att börja på ett högre pris och sänk om det inte funkar!

 • John Capriconne skrev:

  Japp. Maria, ta fram anteckningsblocket (eller Google Notes): ”prutning tillåten”.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................