Start » Sociala nätverk, Spel » Social Media Monopoly- Monopol reinvented

Social Media Monopoly- Monopol reinvented

31 juli 2010 2 kommentarer

Social media-monopol Klicka för större bild

Monopol måste vara ett av världens kändaste spel. Jag spelade det ganska ofta när jag var mindre- och vann nästan alltid! Spelvärlden har förändrats sedan dess. Nu spelar man ofta på datorn eller via mobila enheter som PSP, Nintendo DS eller mobiltelefonen (spelutvecklare med framgångsrika apps för iPhone drar in stora summor). Trots det hänger de traditionella sällskapsspelen kvar. Det går att spela Trivial Pursuit över iPhones, men det är (åtminstone i mitt tycke) roligare att spela på denfysiska spelplanen. Det ger mer känsla.

Flera moderna sällskapsspel har lanserats under de 10 senaste åren. De är ofta knutna till framgångsrika TV-program som ”Vem vill bli miljonär” eller ”Idol”. Att spel skulle fokusera på sociala medier är en ganska rimlig utveckling.

Social Media Monopoly är precis som gamla Monopol; du ska köpa och sälja. Det du ska köpa är inte Stockholms gator utan sociala nätverk och tekniska prylar som datorer och mobiltelefoner. Istället för korten ”chans” och ”allmänning” finns ”Mashable” och ”Technorati”. Gatorna är utbytta mot exempelvis Facebook, Gowalla, Google, Vimeo och YouTube. Texten på korten är ganska rolig. Här finns några exempel:

”Chrome has crashed, miss a turn.”

”Your video has been taken down from YouTube due to copyright infringement, go back 3 spaces.”

”There is a PHP error in your WordPress template. Miss a turn to figure it out. ”

”Your video has become MySpace video on the week. No one cares. Don’t do anything.”

Du kan skriva ut spelplanen och korten för att spela på riktigt.
Andra bloggar om , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................