Start » Facebook, Musik, Sociala nätverk » Spotify inför krav på Facebook-konto för nya användare

Spotify inför krav på Facebook-konto för nya användare

26 september 2011 5 kommentarer

Bild på Spotifys och Facebooks ikoner

Ojojoj, nu blir det rabalder. Jag läste nyss på CS att Spotify inför Facebook-krav för nya användare. Det innebär att om du ännu inte har ett Spotify-konto och vill skaffa dig ett, då måste du ha ett Facebook-konto.

Detta kom fram i en tråd på Get Satisfaction och bekräftades av en Spotify-anställd:

Hey Guys thanks for your question, Unfortunately you will need a Facebook account to access Spotify from now on, unless you already have an account set up.

This does not stop you creating the Facebook account adding nothing to it and making it totally private as the Facebook account does not have to be actively used.

Så visst, du kan skapa ett tomt Facebook-konto, men du kommer ändå inte undan Facebook. Detta har givetvis kritiserats hårt.

De två företagen samarbetar och jag ser egentligen inga problem med att integrera Facebook i Spotify och tvärtom. Men Facebook-krav? Nja, där tycker jag nog att gränsen går. Jag tror att det finns Spotify-användare som inte har Facebook (och heller inte har några planer på att skaffa det). Och jag tror att Spotify kommer tappa kunder på detta.

Fler som skrivit om detta: Svd, Mymlan och Svd. Vad tycker du om Spotifys Facebook-krav?

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

5 kommentarer »

 • Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet skrev:

  Krav på Facebook-konto för att använda Spotify…

  Förra veckan ingick Spotify och Facebook i ett samarbete som kopplar ihop de bägge tjänsterna på lite olika sätt. Idag har det framkommit att det numera krävs ett Facebook-konto för att registrera sig för Spotify, vilket orsakat ett mer eller mindre ra…

 • Spotify gjorde bort sig | Mikael Persson skrev:

  […] SM | TKJ | Mymlan | SvD […]

 • biotribe skrev:

  Där ser man.

  Facebook som strävar efter total kontroll, deras sätt att agera för tankarna till ren fascism. 100% kontroll av sina medlemmar. Jag undrar vart/vem all information går till, förutom Facebook, den är ju alldeles för dyrbar för att inte utnyttjas av multinationella företag.

  Fyfan. Glömmer alla tankar jag haft om att gå med i Spotify nu när jag måste vara med i Facebook för att ta del av musiken, fortsätter att ladda ner det jag vill ha.

 • Johnny/hårdrock.info skrev:

  Var emot det, men tja kritiken verkar ha lagt sig.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................