Start » Chrome, Google, Tips » Super Full Text Feeds ger dig hela inlägg via RSS

Super Full Text Feeds ger dig hela inlägg via RSS

2 maj 2012 1 kommentar

Det finns flera fördelar att följa bloggar via RSS istället för att knappa in adresserna i adressfältet och läsa direkt på bloggen. Ett problem som ofta uppstår är att en del bloggar endast erbjuder utdrag via RSS. Istället för hela inlägget visas en liten del av det, ett utdrag/sammanfattning. Det gillar jag inte personligen- jag tvingas klicka mig vidare för att läsa hela inlägget. Nu låter jag väldigt lat, men faktum är att det är störande.

Oftast klickar jag mig vidare, men vissa flöden har jag ”utökat” med hjälp gratistjänster som Full Text RSS Feed. Jag får då ett nytt flöde med kompletta inlägg som jag kan lägga till i Google Reader.

Medan detta är ett bra alternativ är det tidskrävande för den som följer många bloggar. Därför tänkte jag idag tipsa om Super Full Feeds for Google Reader som löser detta problem (det finns fler tillägg som gör samma sak, men jag trivs med detta). Super Full Feeds är ett tillägg för Chrome och det levererar inlägg i fulltext i din RSS-läsare. Du har tre valmöjligheter för varje inlägg:

  1. Läsa originalutdraget
  2. Få en avskalad version av hela inlägget exklusive bilder (liknar Instapaper/Evernote Clearly)
  3. Öppna webbsidan inuti Google Reader

(Klicka för förstoringar)

Utdrag

Avskalad verion av artikeln

Hela webbsidan i Google Reader

Tillägget kan användas på flera sätt. Du kan ställa in så att varje inlägg i en mapp eller flöde visas på ett visst sätt (se de tre punkterna ovan) som standard, eller så kan använda utdrag som standard och istället använda dig av de nya flikarna som finns i varje inlägg (Readable, Link eller Feed, förklaring ovan). Det senaste kan vara behändigt om du skummar igenom mängder av artiklar varje dag.

När du installerat tillägget och uppdaterat Google Reader-sidan dyker en ny knapp upp (se bild ovan), och det är med denna knapp du gör dina val för varje mapp eller flöde.

Du som prenumererar på min blogg vet redan att jag levererar artiklar i fulltext. I dagsläget prioriterar jag användarvänlighet, men jag förstår absolut de som tycker det är viktigare att slussa alla läsare vidare till bloggen av olika anledningar. Det finns inget facit på hur man ska göra så det är upp till varje bloggare.

Vad tycker du om RSS-utdrag vs hela inlägg? Hur föredrar du att läsa bloggar?

 Har du ännu inte förstått grejen med RSS? Lär dig mer här!

1 kommentar »

  • Jens skrev:

    Äntligen! Jag ansluter mig till gruppen som stör sig på detta och tackar ödmjukast för tipset! Har inte ens reflekterat över att det kunde finnas ett tillägg för detta. Gött! Ha det! // Jens.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................