Start » Internet, Tips » Surfa trådlöst var du än befinner dig (via wi-fi hotspots, wlan och FON)

Surfa trådlöst var du än befinner dig (via wi-fi hotspots, wlan och FON)

14 februari 2008 1 kommentar

När mobiltelefonerna med integrerat börjar vinna mark samt att allt fler köper bärbara datorer är det ju väldigt viktigt att kunna använda dessa tekniska prylar fullt ut. Jag pratar om . Internet. Förutom att surfa hemma, vilket idag nästintill är ett krav, är det ju väldigt trevligt att kunna surfa när man är utomhus. Kanske man vill plugga i en park? Blogga på ett café? Läsa tidningen på stan? Eller boka biljetter på en parkbänk?

s är det självklara svaret på dessa i-landsbehov. Visserligen har det mobila bredbandet blivit populärt, men det kräver ju dels ett modem som brukar vara ganska dyrt och mobiltäckning (vilket kan vara ett utmärkt alternativ, särskilt om man använder det mest hemma) samt att det finns en bindningstid, månadsavgift och hastigheter är oftast lägre än wi-fi.

Ibland måste man betala för att få surfa på hotspots men ibland är det även gratis. Ett projekt som inletts är FON. Efter att ha läst på deras forum är jag inte helt övertygad av den enkla anledningen att det finns en del missnöjda kunder (men visst, missnöjda kunder finns ju även i andra företag). Idén är bra; du köper en wi-fi router och ansluter den till din bredbandsuppkoppling. Du kan även bestämma hur mycket bandbredd du vill dela ut. Sedan kan du surfa via andras trådlösanätverk, var du än är! Här finns en karta där alla accesspunkter finns.

http://www.netfree.se/ rapporteras det in hotspots. Gratis. På den här sidan finns lite olika hotspots ordnade efter län. FON-punkter ingår på denna karta. Här finns det andra hotspots i Stockholm via och . Gratis.

En annan fördel är att man inte ens behöver släpa runt på en dator, om man har en mobiltelefon med inbyggt WLAN (som exempelvis min ).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar »

  • Scary Marys blogg – Scary Marys blogg skrev:

    […] Vill du surfa var du än befinner dig? Då ska du läsa även mitt inlägg om wifi hotspots och trådlöst bredband. Det gör du i mitt inlägg om wifi hotspots. […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................