Start » iPhone, Mjukvara » SVT Play och TV4 Play- snart som apps i iPhone

SVT Play och TV4 Play- snart som apps i iPhone

17 december 2009 Inga kommentarer

SVT är på väg till iPhone! Tyvärr så fungerar inte den mobilanpassade SVT Play för iPhone och just därför är vi iPhone-ägare så glada över att SVT har knåpat ihop en applikation. Nu ska den bara genomgå Apples godkänningsprocess. SVT hoppas på att den kommer vara godkänd inom tre veckor.

Utbudet kommer vara stort, det mesta som finns på vanliga SVT Play kommer finnas i applikationen. Att se på SVT kommer fungera via Wi-Fi och 3G.

TV4 vill inte vara sämre, så de har också skickat in sin iPhone-app och den är redan godkänd men finns ännu inte i AppStore. De har arbetat på säkerheten och vänta nu på godkännande av uppdateringen. TV4 Play kommer också fungera över Wi-Fi och 3G. Gällande utbudet har TV4 rätt att sända ca 80% av deras material. Denna applikation kommer till skillnad från SVT:s innehålla reklam.

Jag är glad över dessa nyheter. Jag kollar ofta på SVT Play via datorn och har längtat efter att kunna se program i mobilen. Några av er kanske undrar varför man skulle vilja se på TV i mobilen eftersom det är sådan liten skärm. Några snabba fördelar är:

  • Du kan se på TV överallt. På bussen, på toaletten, i sängen, i sommarstugan osv. Detta är den bästa fördelen. Att kunna se på TV med mobilen, med bra kvalitet, när man väntar på att tvättmaskinen blir klar, när man sitter på toa eller när man åker bil är revolutionerande. Jag är övertygad om att många kommer förändra sitt TV-tittande.
  • En 3 tumsskärm går att använda för videos. Jag såg på TV-serier i min gamla Sony Ericsson K800i och det var okej. Med iPhone går det ännu bättre. Självklart är det bättre att se på datorn och bäst på TV:n. Men de prylarna går inte ner i byxfickan.
  • Du kan lämna datorn hemma och ändå se på nyheter och andra program
Via| Macworld
Andra bloggar om , , , , , , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................