Start » iPhone, Programtips » Tweetie- en kort recension av en Twitter-app

Tweetie- en kort recension av en Twitter-app

30 september 2009 1 kommentar

Twitter Tweetie iPhone app recension

Twitter har blivit superpopulärt under det senaste året. Att ”vanliga” bloggare använder Twitter, att företag använder Twitter för reklam- och supportsyften och tidningar uppmärksammade av tjänsten är antagligen bidragande orsaker. Detta inlägg ska inte handla om fördelarna med Twitter även om vi nu vet att de är många.

Twitterprogram för iPhone/iPod touch har varit en stor snackis i den tekniska delen av bloggosfären. Listor har skapats på de bästa apparna för Twitter, folk tweetar om Twitter-apps och så vidare.

Från början testade jag TwitterFon (gratisversionen) som nu har bytt namn till Echofon (TwitterFon lät så mycket bättre i mitt tycke). Jag kände att gratisversionen inte räckte till för mig, så jag beslutade mig för att köpa en Twitter-app. Jag frågade (på Twitter såklart) vilken det bästa programmet var. De flesta svarade ”Tweetie”.

Därmed bestämde jag mig för att testa Tweetie, som inte  finns i gratisversion utan du måste betala för hela programmet direkt. Nu har jag använt Tweetie under några månader och tänkte blogga om programmet.

Twitter Tweetie nearbyTwitter tweetie tema twitter tweetie tematwitter tweetie tema

Som i många andra klienter finns olika ikoner längst ner för navigering: Tweets, Mentions, Messages, Favorites och More. Här följer några synpunkter på Tweetie:

 • Det finns en tydlig uppdateringsikon
 • Landskapsvy fungerar inte automatiskt utan måste aktiveras i inställningar vilket innebär att du måste välja mellan normalvy eller landskapsvy. Dåligt tycker jag, som gärna läser tweets i normalvy men skriver i landskapsvy. Att varje gång pilla i inställningarna är verkligen inte smidigt.
 • Tweetie visar inte senaste lästa tweet utan visar det nyaste
 • Tweetie för iPhone synkar inte lästa tweets med Tweetie för Mac
 • Tre teman att välja på
 • En trevlig funktion jag använder mycket är Nearby som ligger under More. Där kan man läsa tweets från användare i närheten
 • Det är lätt att se vilket tweet en användare har svarat på. Det är bara att välja ”in reply to xxxx”. Bättre vore trådade konversationer.
Överlag är jag ganska nöjd med Tweetie, men det finns som ni nyss läst några punkter jag irriterar mig på. Är du sugen på att köpa en Twitter-app? Mitt tips är att läsa recensioner om andra program på teknikbloggar alternativt vänta till Tweetie 2. Populära apps för Twitter är idag  bland andra Tweetie, Echofon, Twitterlator Pro.

Jag läser idag att Tweetie 2 är på väg. Utvecklaren har valt att släppa Tweetie 2 som en ny app vilket innebär att vi måste köpa den (och inte får uppgradera gratis). En rad förbättringar kommer i och med nya Tweetie: Flera bilder i samma tweet, stor funktionalitet offline (läsa tweets, följa användare med mera), ihopkoppling av Twitteranvändare och Kontakter, trådade konversationer, integration av Read It Later och mycket mer. Tweetie 2 kommer kosta $2.99.

Även Ohsohightech gillar Tweetie. Slowmove, aktiv Twitteranvändare är istället förtjust i Tweetings.

Andra bloggar om , , , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

 • Erik skrev:

  Jag tycker som sagt Tweetings är riktigt trevligt med grymt snyggt gränssnitt, grymt bra funktionalitet inkl. Push (som Tweetie inte kommer få)

  Älskar Tweetie på macen, men på iPhone känns den bara överhypad. Dåligt med funktioner, uppdateras sällan och egentligen bara snyggt utseende.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................