Start » Sociala nätverk » Twitter introducerar Fast Follow: följ Twitter-användare via SMS

Twitter introducerar Fast Follow: följ Twitter-användare via SMS

11 augusti 2010 Inga kommentarer

Twitter introducerar Fast Follow

Många är vi som dagligen använder Twitter, både till nytta och nöje. Det finns flera sätt att använda Twitter på; webbversionen, program för datorn och mobiltelefonen, RSS-flöden, widgets med flera. Nu dyker ytterligare ett sätt upp: Fast Follow. Du har länge kunnat använda Twitter via SMS i mobiltelefonen, men detta är något nytt.

Nyheten ligger i att du kan börja följa någon genom att SMS:a “Follow @scarymarys” till ett nummer. Du behöver inte ens ett Twitter-konto för att få uppdateringar! Skulle du vilja skapa ett konto kan du göra det i ett SMS.

Tyvärr fungerar detta endast i USA, men jag hoppas att Twitter snabbt gör funktionen tillgänglig för oss i Sverige.

Fast Follow har flera fördelar, dels för Twitter då fler människor kommer kunna använda tjänsten snabbt och enkelt, och dels för bloggare, media och företag. Vi kan uppmana folk att börja följa oss genom att SMS:a en kort text (@användarnamn) till ett lätt nummer (i USA används 40404).

Folk som inte använder sociala nätverk kan lätt följa en viss person eller företag- utan att behöva starta datorn eller köpa en smartphone. Exempel kan vara att följa kändisar, fotbollslag för att få resultat och matchinformation, eller varför inte tidningar för att snabbt få reda på vad som pågår i världen? Kanske man sitter ute i sommarstugan och inte vill åka in till stan för att köpa tidningen en gärna vill veta vem som vann gårdagens match. Eller så kanske man vill veta vad som händer med något politiskt parti eller politiker?

Som ni ser finns det många olika användningsområden för Fast Follow. Jag tror personligen att tjänsten, om den lanseras i Sverige, kommer ha störst framgång bland folk som inte använder sociala nätverk, eller använder dem lite. Andra potentiella användare kan vara folk som visst använder sociala nätverk, men på datorn. De har ingen smartphone, och om de har det så använder de den inte till surf. En mycket viktigt krav är att tjänsten är kostnadsfri och att användaren endast betalar för operatörens avgifter. Annars tror jag det är lätt att strunta i det.

Vad tror ni? Kommer Fast Follow bli en succé eller hör SMS till det förflutna?

Via| Read Write Web

Läs även andra bloggares åsikter om , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................