Start » Blandat, Datorer » USB 3.0 presenteras nästa vecka

USB 3.0 presenteras nästa vecka

14 november 2008 1 kommentar
USB Connector

Nästa måndag på SuperSpeed USB Developer Conference kommer nästa USB-version presenteras: USB 3.0. USB är en standard som väldigt många använder sig av, till kameror, mobiltelefoner, hårddiskar, MP3-spelare, möss och tangentbord.

Med USB 3.0 kommer vi kunna överföra filer med hastigheter upp till 4.8 GBps. Det innebär att en film i HD på 25 GB överförs på 70 sekunder- som kan jämföras med 9 timmar med USB 1.1 samt 14 minuter med USB 2.0. Denna information är inte officiellt bekräftad så vi får vänta tills konferensen har ägt rum. Eftersom jag är så dålig på matte använder jag PC för Allas information: USB 3.0 blir nästan 10 gånger snabbare än den nuvarande standarden.

Tydligen så kommer inte Windows 7 RTM skeppas med inbyggt stöd för USB 3.0 (om operativsystemet ej stöter på förseningar).

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Ny information om USB 3.0 - Scary Marys blogg skrev:

    […] ett tag sedan skrev jag om eventuella nyheter med USB 3.0. Idag läser jag på Tom’s Hardware att USB 3.0 kommer tillåta hastigheter upp till hela 5 […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................