Start » Instant messaging » Vilka IM-klienter är populärast i olika länder?

Vilka IM-klienter är populärast i olika länder?

14 augusti 2008 Inga kommentarer

Jeff LaPorte på EQO Comunications har sammanställt en världskarta som visar vilka IM-klienter de olika delarna av världen använder. Kartan är byggd på de användare som använder EQO. I Sverige är inte helt oväntat MSN (Windows Live Messenger) mest vanligt. Visserligen är MSN väldigt utspritt över hela världen, det ser vi på kartan då blått står för just MSN. Intressant är att ICQ är den mest använda klienten i Ryssland medan människorna i Kina kör QQ. Yahoo blir vinnaren i Indien, Indonesien och Saudiarabien. I USA är AIM störst, tätt följt av Yahoo och MSN. Argentinarna och brasilianarna älskar MSN då nästan 80% använder det.

Precis som jag skrev innan gäller denna karta användandet av de olika protokollen via EQO, som är ett program för mobiltelefonen som låter dig chatta med en rad protokoll, ungefär som Fring.

Via| Billions Connected

Relaterat: Chatta med din iPhone Fring- chatta och ring gratis med mobilen! Trött på MSN? Testa något nytt! Hur stora är de sociala nätverken?

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................