Start » Google, Webbapps » Wikimapia: Google Maps och Wikipedia i ett

Wikimapia: Google Maps och Wikipedia i ett

22 november 2008 Inga kommentarer

Något som vi gärna använder internet till är informationssökning. Må det vara telefonnummer, vägbeskrivningar eller fakta om exempelvis politik. Men visst vore det bra om mer information fanns på ett ställe?

En webbapplikation som för samman två helt olika tjänster (en mashup) kan i många fall vara användbart. Eftersom kartor och fakta är både viktigt och populärt tänkte jag tipsa om Wikimapia.

Som du kanske hör på namnet rör det sig om Wikipedia och kartor, närmare bestämt Google Maps. Nu kan du alltså få information om de platser du besöker i Google Maps. Antingen letar du efter en plats genom att navigera i kartan eller genom att använda sökrutan högst upp till höger. Där information finns tillgänglig ser du fyrkanter i vilka du kan klicka. Ett popupfönster visas, dock inuti webbläsaren.

De negativa aspekterna består av den tunna informationen i popupfänstret. Du får i dessa fall följa länken till Wikipedia. De mesta texten är på engelska medan vissa artiklar är på svenska.

Via| Tecnologia

Andra bloggar om , , , , , , , , ,

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................