Start » Gmail » 5 enkla tips för Gmail chat

5 enkla tips för Gmail chat

10 februari 2012 1 kommentar

Gmail-chatten

Använder du Googles populära Gmail? Gmail har massor av roliga inställningar och det kan vara lätt att missa dem. Därför får du här 5 smarta tips för chatten i Gmail.

1. Ta bort chatten i Gmail

Vill du inte ha chatten är det lätt att ta bort den. Du kan när som helst återaktivera chatten om du ångrar dig. Gör så här: 1. Gå till inställningarna (kugghjulet i högra hörnet) eller använd denna länk. Klicka på fliken ”Chat” och välj sedan ”Chat off”.

Personligen använder jag chatten i Gmail varje dag. Det är ytterst sällan jag öppnar Adium som är min favoritapp när det kommer till chatt. På iPhonen använder jag Beejive IM och på iPaden IM+ och visst öppnar jag de apparna, särskilt på paddan. Men ibland tar sessionerna slut och då dyker meddelandena upp i chatten i Gmail.

2. Visa dina kontakters bilder

Visa dina kontakters bilder (tumnaglar) i chatten. Då blir chatten lite snyggare och smartare, särskilt om folk har samma namn. Välj kugghjulet, sedan Mail settings- Labs- Pictures in chat.

3. Flytta chatten till höger

Du kan enkelt flytta chatten till den högra spalten i Gmail. På så sätt kan du använda bägge spalterna bättre. Detta fixar du genom att klicka på kugghjulet- Mail settings- Labs- Right-side chat.

4. Robot-ikon när kontakt är online på Android

Visa Android-robot-ikon när någon använder Android. Ibland kan det vara bra att veta om någon skriver på en telefon/tabet. Ikonen får du här: Kugghjul- Mail settings- Labs- Green Robot!

5. Hitta kontakter snabbare med sökrutan

Gmail Chat

Även om jag visste om denna funktion tog det mig ett tag innan jag började använda den. Det var faktiskt när jag började använda Google+ som jag insåg att den behövdes. Har du många kontakter i din chatt kan det vara lite jobbigt att hitta rätt person att chatta med (kräver scrollning). Genom att skriva in namnet (eller de första bokstäverna) filtrerar du ut de som inte passar och kan snabbt välja att skicka ett mail eller ett chattmeddelande. Om rätt person är markerad är det bara att trycka ”enter” för chatt eller använda piltangenterna för att skicka email, blockera kontakten, se dess profil mm.

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................