Start » iPad, iPhone, Programtips » Flight Control Rocket: Riktigt roligt spel till iPhone och iPad

Flight Control Rocket: Riktigt roligt spel till iPhone och iPad

30 mars 2012 1 kommentar

Bild på Flight Control Rocket

Skaparna av mitt favoritspel för iPhone och iPad har nyligen släppt ett nytt spel: Flight Control Rocket. Grafiken är ny men spelet går fortfarande ut på samma sak; att landa farkoster utan att krocka.

Nu befinner vi oss i rymden och olika slags rymdskepp ska landa på sina respektive plattformer. Det är spelarens jobb att se till att dessa inte krockar med varandra.

Till skillnad från vanliga Flight Control finns det nu två olika spellägen: Journey to the end of infinity och Intergalactic Odyssey.

Bild på Flight Control Rocket

I Infinity-läget kör man tills man dör. Poängen multipliceras när du landar faroster i samma färg.

I Odyssey-läget finns istället banor som låses upp när du klarar dem. Även här kan din poäng multipliceras och farkosterna behöver inte ens vara i samma färg. Det viktigaste är att du inte väntar för länge… Det här läget bjuder också på bonusbanor där du lätt kan tjäna extra poäng.

Under spelets gång samlar du på dig pengar och får möta många olika sorters farkoster. Vissa är snabbare än andra, precis som flygplanen från Flight Control.

Den stora nyheten är att spelaren nu har tre liv. En första flygkrash innebär alltså inte att spelet tar slut. När dina liv har tagit slut kan du välja om du vill fortsätta spela genom att betala med de guldmynt du samlat på dig.

Andra nyheter är att din poäng multipliceras när du landar faroster i samma färg och att du kan använda robotar för att få högre poäng. Det finns flera robotar som ger dig olika fördelar, t ex mer mynt, högre poäng osv. Varje robot blir kraftfullare ju mer du spelar. Den samlar på sig experience och klättrar upp i högre nivåer (blir bättre på det den gör).

Flight Control Rocket har en också en affär i vilken du kan köpa batterier, robotar och kristaller för spelmynten. Du kan också köpa mynt för riktiga pengar.

Bild på Flight Control Rocket

Firemint har lyckats skapa ett spel där principen är den samma som i vanliga Flight Control men spelet ändå känns ganska nytt och fräscht. Jag som älskat FC har blivit väldigt förtjust i det här spelet väldigt snabbt.

Jag tycker mig märka att det nu är lättare att landa flygskepp, de ”fastnar” lättare på landningsbanan. Däremot verkar det som att de inte kan landa lika tätt som innan utan att krocka.

Det finns en hel del nyheter och spelet är verkligen roligt, men risken är att jag kommer tröttna på det snabbare än klassiska Flight Control (som jag efter flera år(?) fortfarande spelar ganska ofta). Jag är t ex redan dödstrött på den långa ”ormen” som tar lång tid att landa… Mina favoriter är alla snabba farkoster, medan jag avskyr ormarna, de gröna raketerna som skjuter miniraketer, de röda som delar sig i två samt de gula som släpper minipluttar efter sig.

Spelet kostar 7 kr, är väl värt pengarna och finns för iPhone och iPad (iTunes-länkar).

Har du testat Flight Control Rocket? Vad tyckte du om spelet?

1 kommentar »

  • Oliver skrev:

    Jag har aldrig testat detta, nu är detr nog försent.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................