Start » Webbläsare » Google Chrome: i beta- med eller utan tillägg

Google Chrome: i beta- med eller utan tillägg

9 december 2009 4 kommentarer

chrome

Google Chrome är en webbläsare utvecklad av Google som släpptes för en tid sedan. Redan då fick den beröm för snabbhet. Jag har under de senaste veckorna testat den och det stämmer för mig. Google Chrome är snabb! Det fanns ett fåtal plugins (tillägg) att installera och det gjorde jag. Nu hade jag Google Reader, Gmail och Facebook i högra hörnet.

Igår släpptes Google Chrome för Mac och jag uppdaterade. Tilläggen fanns inte längre, eftersom Google Chrome beta för Mac inte stöder dem- ännu. Använder du Windows eller Linux har du tillgång till över 300 plugins (sidan för Google Chrome extensions här).

Firefox har länge ansetts vara den bästa webbläsaren: stabil, säker och anpassningsbar. Personligen upplever jag den alldeles för seg för att inte använda Safari eller Chrome. Mozilla Firefox har under många år varit min favorit och jag har använt många tillägg som har underlättat surfningen för mig. Vissa var till och med så viktiga att jag inte kunde surfa utan dem.

Hur gör jag nu då? Det kan man fråga sig. Jag har märkt att jag faktiskt klarar mig utan dessa plugins. Visserligen kommer jag bli glad när de blir tillgängliga för Chrome, men jag klarar mig bra utan. Tilläggsprogram har nackdelen att sega ner och ibland krasha webbläsaren. En ”ren” applikation är mer stabil.

Jag behöver inte ha en Gmail Notifier för det har jag som desktopprogram. Att se antalet olästa inlägg i Google Reader gör mig bara stressad. Jag kommer ändå läsa dem när jag har tid. I Chrome samlas alla nedladdningar i botten (och inte i ett extra fönster). CMD+siffra tar mig till motsvarande flik. CMD+SHIFT+T öppnar senast stängda flik. CTRL+TAB för nästa flik. CTRL+SHIFT+TAB för föregående flik. En del mycket viktiga saker finns redan inbyggt i Chrome.

Trots det finns det ett par plugins jag saknar:

Xmarks– för att synkronisera bokmärken mellan olika webbläsare Autopager– för att slippa klicka på ”nästa sida”. Fungerar på t ex Google, Flashback och liknande sidor DownloadHelper– ladda ner videos från t ex YouTube och Megavideo Read It Later– spara sådant du inte hinner läsa nu till senare Sxipper– fyller automatiskt i formulär. Stöder flera olika profiler.

Ladda ner Google Chrome, som fungerar på de flesta operativsystem: Win/Mac/Linux (Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.5 och senare, Debian, Ubuntu, Fedora, openSUSE).

Använder du Google Chrome? Saknar du tilläggsprogram? I så fall, vilka?

Andra bloggar om , , , , , , , , (Intressant?)

4 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................