Start » Google » Google Drive (GDrive) är på väg

Google Drive (GDrive) är på väg

28 september 2011 2 kommentarer

Bild på spår från Google Drive

Under många år har det pratats och ryktats om Google Drive, en molntjänst från Google. Nu verkar det som om Googles virtuella hårddisk är på väg. Det är Techcrunch som skriver att det har hittats spår av en kommande GDrive i Chromium. De har också fått reda på att Google använder GDrive internt och har gjort det under en tid.

Google Drive skulle i princip vara som Google Docs (där du faktiskt redan idag kan ladda upp olika filer), en lagringsplats online för dina filer. Den absolut nödvändiga synkroniseringen mellan dina olika datorer, surfplattor och mobiltelefoner kommer antagligen inte heller saknas. Vi talar nog on ett litet synkprogram i stil med Dropbox med dra-och-släpp.

Så när kommer Google Drive? Jag vet inte men Techcrunch tror att det kommer ske snart, Google kanske väntar på den kommande Android-versionen Ice Cream Sandwich.

Tjänsten kommer med stor säkerhet vara gratis upp till X GB, sedan får du ta fram plånboken.

Jag är väldigt nyfiken på Google Drive. Kommer det vara snyggt, snabbt och smidigt som Dropbox? Eller kommer det vara buggigt, bäst i webbläsaren och fult? Vilken prisnivå kommer extrautrymme ligga på (idag är det billigt. För $99-100 om året får du 400GB hos Google men bara 50GB hos Dropbox)? Hur kommer det gå för vår favoritbackup i molnet om Google har skapat en riktigt bra tjänst? Dropbox har visserligen många kunder men Google… Google har Gmail, Google Plus, Analytics, Google Reader och massor av andra tjänster som används av alla från vardagssurfaren till webbutvecklaren till skolor och större företag.

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

  • Axel skrev:

    Äntligen, jag har väntat länge på detta. Dropbox är ju lysande, men Google lär nog släppa en hård konkurrent :) Axels senaste blogginlägg: Magasinering i Uppsala till bra pris

  • hd skrev:

    Man skall inte glömma att man har 25GB i sitt hotmail/Live-konto.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................